Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Deep Sleep Pillow Spray: Recension

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

Sömnrådgivare

Sova med en kuddspray för djup sömn

2 maj 2024 2 min läsning

Du har säkert hört talas om sömntabletter, som ett sätt att snabbt få dig att somna. Kanske har du till och med hört talas om alkoholspray, som kortvarigt gör dig berusad. Det vi presenterar för dig är en kombination av dessa två, en sömnspray. Hur fungerar den? Exakt som du tror att den gör: Spraya den ett par gånger på halsen eller på kudden någon timme innan du vill somna och förbered dig på att besöka drömlandet.

Vad är en kuddspray för djup sömn gjord av?

Denna praktiska lilla sömnspray uppfanns av samma personer som uppfann koffein i spray. Och oroa dig inte, det är inte kloroformdimman. Den innehåller vatten, en aminosyra som kallas tyrosin och sömnhormonet melatonin, som våra kroppar producerar för att reglera sömn och vakna cykeln. Melatonin är den avgörande ingrediensen och den finns i pillerform med samma syfte. Vilket inte fungerar så bra.

Tricket är i leveransmetoden. Melatonin i pillerform ger kroppen mycket högre doser än vad som behövs och det mesta rensas ut av levern. Om hormonet långsamt absorberas genom huden ser det ut på ett sätt som mer liknar den naturliga introduktionen i systemet av tallkottkörteln.

Effekter

Effekter

Produktbild av kuddspray för djup sömn

Det återstår att se om den sovande sprayen är bättre för sömn än piller. För närvarande vinner produkten popularitet. Särskilt "This Works" Deep Sleep Pillow Spray, som hade ett genombrott som det mest sålda varumärket av denna typ av produkt. Majoriteten av användarna berömde dess vackra, naturliga lavendel- och kamomillukt och dess förmåga att ge djup sömn även till personer som lider av sömnlöshet. Studier bekräftade att lavendel är ett helt naturligt lugnande medel, medan kamomill kan användas för att undertrycka ångest och depression.

Värdet av att använda doftande produkter för att sova ligger i att göra det till en vana. Om du får din kropp att associera vissa lukter med insomningsprocessen är det en stor bedrift. Personer med svår ångest och depression har mycket svårt att sova och upplever i åratal en våg av tankar och rädslor och till och med fysiskt illamående och kramper. Av den anledningen har många av dem utvecklat en motvilja mot att sova. Även för de extremt känsliga människorna som dessa fungerar sovspray, vilket ger dem välbehövlig vila.

Slutsats

Om du har sömnlöshetOm du har svårt att sova på grund av ångest, tankspriddhet och stress, kanske du vill prova den här produkten. Fördelen är att den är riktigt prisvärd och det är en helt naturlig produkt som kan göra det möjligt för dig att få en smidig övergång till drömlandet utan några konsekvenser. Det finns många naturliga sätt du kan få din kropp att slappna av, och det här är definitivt ett av dem.

Vanliga frågor om Deep Sleep Pillow Sprat

Det finns några frågor som kunder ofta ställer om sömnsprayprodukten som vi kommer att prata om:

Finns det några spår av kemikalier i sprayen?

Det står "parfym" på ingredienserna i sömnsprayer, så vissa människor oroar sig för att det finns spår av skadliga kemikalier i den. Så är inte fallet, till glädje för många berörda personer. "Parfym", eller något som helt enkelt är märkt som "Fragrance", anses vara en proprietär blandning som ägs av företaget, och de behöver därför inte avslöja vad som finns i den. Detta leder ibland till att giftiga eller hormonstörande kemikalier används för att skapa en syntetisk doft, som vanligtvis är starkare och billigare än eteriska oljor. Det skulle dock vara löjligt att ha giftiga ämnen i en produkt som man ska andas in eller absorbera genom huden. Så ja, sömnspray är säkert för din hälsa.

Finns det någon åldersgräns för produkten?

På vissa produkter finns det etiketter som säger att den lägsta ålder som krävs är 3. Naturligtvis säger det sig självt att småbarn och spädbarn inte behöver den här produkten. Om du har problem med att få ditt barn att somna finns det andra, mer effektiva metoder. Det är bäst att höra med tillverkaren om hur sovsprayen ska användas på rätt sätt. Läs bruksanvisningarna och informera dig om produkten i enlighet med detta.

Fungerar sprayen på djur?

Produkten är inte testad på djur, så ingen är säker på hur den fungerar på dem. Det rekommenderas att avstå från att använda denna produkt på djur, särskilt hundar. De har ett mycket starkare luktsinne. Dofterna kan vara för stimulerande för att de ska kunna slappna av, även om de är nästan helt ekologiska.

Hur stark är lukten?

För personer som är känsliga för starka blomdofter finns det ingen anledning att oroa sig. Sleeping sprays har en mycket subtil och mild doft av lavendel, kamomill och vetiver. Denna produkt är uteslutande tillverkad av naturliga ingredienser, med naturliga dofter och eteriska oljor.

Hur länge håller sprayen?

Det beror på den dagliga doseringen. Om du använder den enligt beskrivningen i bruksanvisningen kan den räcka mycket länge (2-3 sprayer dagligen räcker i ca 4 månader). En allmän tumregel för sprayer som är parabenfria är att använda dem inom 6 månader från öppnandet. Insomningssprayen ska förvaras mörkt och torrt och inte i direkt solljus.

Hur är det med känslig hud?

Oroa dig inte för det. Kontrollera med tillverkaren, eller på etiketten, om den är dermatologiskt testad. Just denna sömnspray har en mycket positiv effekt på känslig hud.

Rekommenderad läsning:

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska