Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Emma Original Pillow Review - Den bästa kudden för alla sovande

ett porträttfoto av vår recensent Connie

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

En profilbild för Bo, vår sömnrådgivare

Presenterad av

Bo - Våra presentatörer

Stäng-knappen

9 maj 2024 8 min läsning

Efter vår praktiska testning är vi här för att ge dig en fullständig Emma Original Pillow-recension och all användbar information som hjälper dig att göra ditt beslut enklare. Emma är känt för sina kvalitetsmadrasser så hur jämför deras kuddar? (Spoiler - det är imponerande).

Fördelar

En ikon som föreställer en linjal som anger storlek
Justerbar höjd
Det finns tre lager med olika syften så att du kan ändra det så att det passar din sömnstil.
En ikon som visar en hand som trycker på ett minnesskum, vilket illustrerar en bekväm produkt
Stödjande
En fast känsla som formar sig efter din sovposition och ger stöd åt huvud och nacke.
en ikon som visar ett avtagbart lock
Avtagbart skydd
Den är allergivänlig, skonsam mot huden och kan tvättas i maskin.

Nackdelar

En ikon som föreställer en linjal som visar att det saknas olika storlekar och dimensioner
Endast en storlek
Den är mindre i storlek än en standardkudde.
En ikon som visar en icke-fast och stödjande yta
För hårt för vissa
Den kan kännas fast till en början men det betyder att den kommer att hålla ett tag eftersom den inte tappar stöd snabbt.
En ikon som föreställer en pengapåse som indikerar en dyr produkt
Ganska dyrt
Lite dyrare jämfört med liknande produkter.

Vem är Emma Original Pillow avsedd för?

Vi överdriver inte när vi säger Den här Emma-kudden passar i stort sett allae. Naturligtvis kan inte en produkt passa alla människor och deras specifika behov, men tack vare den justerbara höjden och de allergivänliga materialen finns det inte en enda person som vi inte skulle rekommendera den till.

Kudden är perfekt för alla sovande som lider av smärta i nacke, ryggrad, höft eller axlar och vill få lindring. Med justerbar höjd, premiumkonstruktion, allergivänligt överdrag och viscoelastiskt minnesskum kan du vara säker på att den här kudden tillgodoser allas behov.

Vad använder vi den här produkten till?

Vi använder Emma Pillow för att göra vår sömn mer bekväm och bli av med smärtor i rygg och/eller ryggrad. Samt för att förhindra uppkomsten av smärta var som helst i kroppen. Många vet inte hur viktigt det är med rätt ryggradsställning, men med en bra kudde (tillsammans med den bästa madrassen) uppnås detta och det förbättrar kroppshållningen både när vi sover och när vi stiger upp ur sängen. Så den här kudden är perfekt för:

Funktioner som du bör känna till om Emma Original Pillow

Vanligtvis är kuddar ganska enkla med mycket få funktioner. När det gäller Emma Pillow finns det dock många viktiga funktioner som vi kommer att berätta mer om. Dessa funktioner är i förhållande till design, material och praktiska egenskaper. Låt oss ge dig mer information om vad de är.

Vår presentatör visar upp huvudfunktionerna hos Emma Original Pillow
Justerbar höjd med tre lager

Du vet hur det känns när du köper en ny kudde och den passar dig perfekt, men ibland är den lite för platt eller kudden är för djup för din sovposition. Den Emma Original Pillow gör att alla kan justera höjden enligt deras sömnstil och vad som är personligt bekvämt för dem.

Byt helt enkelt ut dem så att de passar dina önskemål eftersom de alla har sitt eget syfte - så byt ut dem så att de passar dina behov. Du kan ta bort ett eller två lager och göra den perfekt för dig själv. Du kan lägga tillbaka lagren inuti kudden när det behövs. Det översta lagret är ett gelskumlager som ger en svalkande yta som omsluter ditt huvud och din nacke för att ge dig komfort medan du sover. Det mellersta lagret är ett memory foam-lager som fördelar all vikt och tryck på kudden så att den ger dig stöd. Slutligen har du ett mjukt skumlager som förstärker egenskaperna hos de andra två lagren samtidigt som det är tryckavlastande.

Vi rekommenderar att du använder alla tre skikten för sidosovare eftersom det är det mest praktiska och det finns tillräckligt med djup för att hålla ryggraden i linje. För dig som sover på magen är det troligt att du bara använder ett lager och för dig som sover på ryggen kan du experimentera med två eller tre skumlager. Det enda du behöver tänka på är vilket lager du ska ta bort när du justerar höjden. Det är viktigt att känna till syftet med varje lager, så att du kan ta bort det som du behöver minst och se till att du behåller det mest fördelaktiga.

Airgocell-skum

Kuddar av minnesskum har i allmänhet svårt att andas och passar ofta inte varmsömniga personer. Det är därför Emma introducerade Airgocell skum som andas mycket bra och leder bort värmen från dig. Du kan hålla dig sval medan du sover med den förbättrade luftcirkulationen tack vare den öppna cellstrukturen. Inte bara det, utan det kan också behålla värmen för att hålla dig vid den perfekta temperaturen om du blir för kall.

Airgocell-skummet är ett eget lager och det är det den viktigaste funktionen för alla som sover varmt. Så om du blir varm på natten och vill minska höjden på den här kudden, ta inte bort detta lager. Det är inte den enda roll som Airgocell-skum spelar i denna kudde. Airgocell-skummet ger också stöd genom att stabilisera ditt huvud och hela tiden hålla den i nivå med ryggraden.

Viscoelastiskt minnesskum

Visco-Elastic Memory Foam är det mellersta lagret i Emma-kudden. Memoryskummet hjälper till att fördelar trycket för optimalt stöd och det är därför detta lager fungerar som tryckavlastning. Utan detta lager förblir kudden fast och andningsbar, men den saknar tryckavlastning vilket är särskilt viktigt för alla som har smärta och obehag. Att ha detta stödjande lager är nödvändigt för ryggradens uppriktning, så det är värt att ha det i kudden om du sover på ryggen eller på sidan.

Viscoelastiskt minnesskum kommer att mögel till huvud och axlaroch arbetar med både din vikt och tryckfördelning. Den anpassar sig efter din kropp och ger dig det ultimata stödet.

Även om detta är det fasta lagret i 3-lagers kudden, följs det av det mjukaste lagret undertill så att du kan känna att du vilar huvudet på ett moln. Dessa två lager balanserar varandra perfekt för att ge dig den perfekta kudden.

Allergivänligt avtagbart överdrag av elastan

Överdraget är tillverkat av 98% polyester och 2% elastan och har fukttransporterande egenskaper. Det är också mycket ventilerande och hindrar inte luftflödet, vilket gör att den här kudden lämplig för varma sovare och naturligtvis alla andra.

När du tar av överdraget ser du de tre lagren som du kan justera efter din sömnstil. Det som gör det ännu bättre är resåren, så oavsett hur många lager du tar bort kommer överdraget fortfarande att sitta tätt. För att hålla det rent lossar du bara blixtlåset, tvättar det i tvättmaskinen i 40 ºC och lämnar tillbaka det senare.

Soft-touch-locket är också naturligt allergivänlig. Skyddets egenskaper försämras inte om du också använder ett örngott.

Recension av Emma Original Pillow

Emma Pillow består av 3 lager och varje lager har sin egen roll. Jag älskar att man kan skapa en kudde som passar alla sovställningar genom att ta bort lager för specifika behov och att man även kan justera höjden. Jag är en kombinationssovare så jag tyckte att alla tre lagren passade mig, men under min granskningsprocess testade jag olika kombinationer och höjder. Det är bra att överdraget är avtagbart och kan tvättas i maskin, vilket gör kudden lätt att underhålla - det är inte alla kuddar som erbjuder detta.

Vår presentatör sover på Emma Original Pillow

Emma's Original Pillow är allergivänlig och därför ett bra val för den som sover med allergier. Kudden är giftfri, inga skadliga kemikalier används, och den är också veganvänlig. Jag tyckte att kudden var mycket hållbar och av högsta kvalitet, men om du är osäker finns det en 30-nätters gratis provperiod tillgänglig för att du ska kunna testa den själv.

VIKTIGA FUNKTIONER:

 • Storlek: 70x50cm
 • Vikt: 990g
 • Omslag: Polyester (98%), elastan (2%)
 • Kärnan: Memoryskum
 • Loft: Varierande
 • Stöd: 9/10
 • Fasthet: 8/10
 • Andningsförmåga: 7/10
 • Avtagbart skydd: Ja
 • Allergivänlig: Ja
 • Garanti: 2 års garanti
 • Prövotid: 30 nätter

Vad vi gillar med Emma Original Pillow

Vad vi inte gillade med Emma Original Pillow

Emmas kundtjänst och företagsinformation

Leverans - Emma Sleep erbjuder fri leverans på sina beställningar och det kan även vara kontaktfritt. Detta var vad jag upplevde när jag fick min beställning. Det finns också en gratis retur om du efter provperioden bestämmer dig för att det inte är rätt kudde för dig. Du kan förvänta dig cirka en vecka för att varan ska skickas. Du kommer att få en spårningslänk när Emma-produkten har beställts. När den skickats får du ett sms med leveransdatum, följt av ett sms med en tidslucka. På dagen kommer de att ringa när de är i närheten.

Betalning - Det är enkelt att betala på Emma - de har de vanliga betalningsmetoderna Mastercard och Visa, men du har möjlighet att använda PayPal eller DivideBuy-systemet där du betalar i delbetalningar. Detta är perfekt för dem som inte har råd att få en stor summa pengar att lämna sin bank på en gång.

Kundtjänst online - Det finns en livechatt tillgänglig på vardagar kl. 9.00-18.00. Annars måste alla frågor skickas till deras e-postadress. De har dock en omfattande lista med vanliga frågor så det är troligt att du kommer att kunna hitta svaret på det mesta där.

Kontrollera alternativen till Emma Original Pillow

De bästa alternativen som du kan hitta, enligt vår mening, är Simba Hybrid Pillow och Panda Bamboo Memory Foam Pillow.

Simba Hybrid-kudde

en produktbild av simba hybridkudde med stratos

Simba Hybrid-kudden är en en av de bästa kuddarna när det gäller temperaturreglering. Den har en mycket god andningsförmåga och är dessutom svalkande, vilket gör den till en favorit för alla som sover varmt och vill ha en skön natts sömn.

Det ger bra stödmen kan betraktas som en mjukare kudde, vilket kan vara en bra egenskap för sidosovare. Baserat på Stratos rymdteknikDet kalla skumlagret ser till att du håller dig sval hela tiden!

Fördelar

En ikon som visar luft som passerar genom ett tyg
Andningsbar
Nanokuber och nätkant säkerställer ett högt luftflöde.
En ikon som föreställer ett förstoringsglas som indikerar hög kvalitet
Material av högsta kvalitet
Omsorgsfullt skapad med hög standard för dess specifika behov.
En ikon som föreställer en linjal som anger storlek
Justerbar höjd
Du kan ta bort kuberna för att sänka loftet så att det passar din sovställning.

Nackdelar

En ikon som visar avgasning
Lite avgasning
Detta är normalt för den här typen av produkt men det kommer snart att försvinna.
En ikon som föreställer en pengapåse som indikerar en dyr produkt
Lite dyr
Jämfört med liknande produkter på marknaden
En ikon som avbildar produkten kan vara för mjuk
Vissa kan tycka att den är för mjuk
Kanske inte tillräckligt fyllig för att vissa ska kunna vila huvudet på den.

Panda Bambu Memory Foam Kudde

En produktbild av Panda Luxury Bamboo Memory Foam Pillow

Panda Bamboo Memory Foam-kudden ger bra stöd och är klädd i ett bambuöverdrag som är mjukt mot huden. Panda-kudden är miljövänlig och veganvänlig.

Bambu är naturligt allergivänligt och antibakteriellt, så det är ett utmärkt val för personer som lider av allergier men också för dem som vill hålla sig svala under de varma sommarnätterna. Den tar formen av ditt huvud och kopierar den till kudden så att du kan få ett anpassat loft och fasthet.

Kolla in vår Panda Bamboo Memory Foam Pillow recension.

Fördelar

En ikon som representerar ett miljövänligt och hållbart koncept
Miljövänlig
Etiskt framställda och med återvinningsbara förpackningar.
En ikon som avbildar en fast och stödjande yta som indikerar stöd och fasthet
Stöd
Med tredje generationens memory foam som stöd för huvud och nacke.
En ikon som föreställer en bambu
Överdrag av bambu
Den är också avtagbar, allergivänlig och har naturliga egenskaper.

Nackdelar

En ikon som visar avgasning
Avgasning
Detta är normalt för memory foam-produkter, men det kommer att försvinna.
En ikon som föreställer en linjal som visar att det saknas olika storlekar och dimensioner
Endast en storlek tillgänglig
Det finns inget alternativ för olika loft.
En ikon som föreställer en magsovare, vilket illustrerar att produkten inte är vänlig mot magsovare
Inte riktigt lämplig för magsovare.
Den kan vara för fast och för hög för dem som sover på mage.

Överväg Emma Original Madrass om du köper Emma Original Kudde

en produktbild av emma originalmadrass

En bra madrass betyder ingenting utan en kvalitetskudde, och vice versa. Så överväg att köpa den här Emma-madrassen som passar perfekt med Emma Original-kudden. Det finns till och med en provperiod på 200 nätter tillgänglig.

Denna skummadrass ger stöd och är mycket bekväm. Precis som kudden är denna Emma-madrass praktisk för alla sovställningar.

Kolla in vår recension av Emma Original madrass.

Fördelar

En ikon som avbildar en fast och stödjande yta som indikerar stöd och fasthet
Bra support
Du kommer att känna stöd i alla sovställningar.
En ikon som visar evighetsbollar som indikerar låg rörelseöverföring
Överföring av rörelse
Det är liten eller ingen rörelseöverföring så att du kan sova gott.
En ikon som visar en produkt med bra värde
Pris i förhållande till värde
Priset för den kvalitetsprodukt du får är bra.

Nackdelar

En ikon som avbildar produkten kan vara för mjuk
För mjuk för tyngre sovande
Om du sover tungt kan du tycka att du sjunker ihop lite för mycket.
En ikon som visar avgasning
Problem med avgasning
Detta är förväntat med minnesskum.
En ikon som visar negativa uppvärmningsegenskaper
Varmsömniga personer kommer att ha svårt att sova
Det blir fortfarande ganska varmt under en varm sommarnatt

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Justerbar höjd gör denna produkt bättre än vissa andra liknande produkter. De flesta kuddar passar för två av de tre sovpositionerna, men tack vare den anpassningsbara höjden passar den här kudden alla. Förutom att de tre lagren justerar höjden, tjänar de alla ett helt annat syfte snarare än att rikta in sig på samma sak. Det bör också betonas att den är giftfri, allergivänlig och lätt att rengöra. 

Hur testade vi produkten?

Emma Original Pillow med dragkedja på en säng

Nu skulle vi vilja diskutera exakt hur vi testar våra produkter. Hur kan du trots allt lita på vår åsikt om en kvalitetskudde om du inte vet hur vi kom dit? På den mest grundläggande nivån går alla produkter vi granskar igenom dessa tester:

 • Visuell inspektion
 • Praktisk inspektion
 • Uppmätta tester

Och när det gäller just Emma-kudden är det exakt dessa tester som utförts för att mäta dess kvalitet:

Översikt

Förhoppningsvis har vår Emma Pillow-recension gett dig all information du har letat efter, men vi ger dig en kort sammanfattning.

Sammantaget gillar jag verkligen Emma Pillow och jag tror att en kudde med minnesskum alltid har mycket potential att passa majoriteten. Så innan jag ens började recensionsprocessen hade jag höga förväntningar. Av alla sömnpositioner tror jag att ryggsovare kommer att njuta mest av den och få den optimala upplevelsen. Det är inte den mest fylliga kudden för dem som sover på sidan, och du har bara ett lager om du sover på framsidan. Ryggsovare har möjlighet att använda alla tre lagren till sin fördel samtidigt som kroppen hålls i linje - allt de behöver för en god natts sömn. Det betyder inte att du som sover på framsidan eller på sidan inte kan njuta av det också. Oavsett vilken position du har kommer du att sjunka in och känna komfort och stöd.

Den ergonomiska designen är smart och till stor nytta för många människor. Naturligtvis finns det alltid nackdelar beroende på vem som använder den. De viktigaste sakerna att ta med sig är svårigheten att ta bort och sätta in lager, det är inte den bästa kudden jag har hittat för kombinationssömn, och vissa kanske tycker att den inte är tillräckligt djup.

Vanliga frågor om din Emma Original Pillow

Avsnittet Vanliga frågor är här för att ge dig svar på några fler frågor som vi kanske har missat i recensionen. Och även för att upprepa några saker som kunderna oftast är intresserade av. Det gäller bland annat sovställningar, underhåll och problem med värk och smärta.

Vilken typ av sovande är Emma Original Pillow lämplig för?

Emma Original Pillow är lämplig för alla sovställningar tack vare skumlagren.

Hur tvättar jag min Emma Original Pillow?

Du kan maskintvätta det avtagbara överdraget och dammsuga själva kudden. Du kan inte göra minnesskum vått, så om det behöver rengöras måste du rengöra det på plats.

Kommer Emma Original Pillow att vara bra för min nacksmärta?

Ja, på grund av den stödnivå den ger kommer Emma Original Pillow att vara till stor hjälp för att lindra smärta i nacken.

Hur länge håller en Emma-kudde?

Det finns en tvåårig tillverkningsgaranti på deras kudde. Detta tyder på att den kommer att hålla i minst de två åren, och mer, om den sköts på rätt sätt.

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Rekommenderad läsning:
Relaterade inlägg

Fler artiklar om kuddar som hjälper dig att sova

Utvalda bilder för Panda kudde recension
09 maj 2024

Panda Memory Foam Pillow Review

Med en halvlåg profil borde Panda Memory Foam-kudden kunna ge stöd och komfort för både sido-, rygg- och magsovare...
Utvald bild för Ger din kudde dig rynkor.
02 maj 2024

Ger din kudde dig rynkor?

Låt oss börja med att ställa en mycket enkel fråga - vad orsakar rynkor? Tja, rynkor orsakas av en kombination av ...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska