Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Panda Duvet Review - Ett fluffigt bambu-täcke som är mysigt och lätt

ett porträttfoto av vår recensent Connie

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

En profilbild för Charlotte, vår sömnrådgivare

Presenteras av

Charlotte - Våra presentatörer

Stäng-knappen

10 maj 2024 10 min läsning

"Lätt som luft, mjukt som silke och ack så fluffigt" - så beskriver Panda sitt Cloud-täcke. Vi, å andra sidan, kommer att vänta lite innan vi kallar Panda-täcket för något annat än en lovande produkt. Är det mer än så? Tja, låt oss ta reda på det i vår recension!

Vem är Panda Cloud täcke perfekt för?

Som ett 10,5 TOG täcke, Panda Cloud kanske blir ditt bästa täcke för hela säsongen. Panda-täcket är tillverkat till perfektion med bambu i både fyllningen och överdraget och lovar att vara precis tillräckligt bra andningsförmåga för att klara några varma nätter. 

Men du och vi är fullt medvetna om att inte ens ett 4,5 TOG-täcke känns bra under de riktigt varma sommarnätterna. Bortsett från det, här är några andra som kan tycka att det här täcket är perfekt.

Fördelar

En ikon som visar luft som passerar genom ett tyg
Andningsbar och lättviktig
Detta täcke är lätt och andas.
En ikon som föreställer ett blad som indikerar allergivänliga egenskaper
Allergivänlig
Anti-allergiska och anti-bakteriella egenskaper. Perfekt val för personer med allergier.
En ikon som föreställer en bambu
100% bambuöverdrag
Tillverkad av 100% etiskt framställd bambu.

Nackdelar

En ikon som visar negativa uppvärmningsegenskaper
Inte varm för kalla nätter
Inte ett perfekt täcke för mycket kalla nätter.
En ikon som föreställer en pengapåse som indikerar en dyr produkt
Hög prislapp
Eftersom det här täcket är en lyxprodukt har det en prislapp som återspeglar det.

Vad använder vi den här produkten till?

Vem som helst kan säga att en 10.5 TOG-täcke bör kunna tjäna dig väl året runtmen där den verkligen lyser är under våren och hösten. Missförstå oss inte, Panda Cloud bör vara bra under större delen av vintern och sommaren, särskilt om du har bra luftkonditionering i ditt hem. 

Men bortsett från att användas som ditt bästa skydd under natten, Pandatäcket kan också hjälpa dig att få bättre sömn om du är en av många som råkar kämpa med allergier. Vi vet alla hur besvärliga dammkvalster och andra vanliga hushållsallergener kan vara, men som tur är för dig är Panda Cloud-täcket inte ett sängtillbehör som sannolikt hyser några av dem. Istället är täcket perfekt för:

Funktioner som du bör känna till om Panda Cloud täcke

För att bättre förstå Panda Cloud täcke har vi bestämt oss för att prata med dig om några av dess unika och definierande egenskaper. Att lära känna dessa kommer inte bara att hjälpa dig att förstå den här produkten utan också hjälpa dig att inse vilka funktioner vi fokuserade på under våra tester innan vi skrev den här recensionen.

Panda Cloud täcke egenskaper

50% bambu & 50% fyllning av nanomikrofiber

Detta är en 500 GSM tungt täcke, vilket innebär att 50% bambu och 50% nanomikrofiberfyllning har konstruerats på ett perfekt sätt. Det gör inte bara att den blir lätt och fluffig, utan också att den känns så mycket som möjligt som fjäder och dun.

Den Blandningen av bambu och nanomikrofiber är silkeslen och jämnt fördelad i hela täcket, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att det ska bunta eller klumpa sig, inte ens efter tvätt. 

Ja, det stämmer. detta täcke är tvättmaskinsvänligt. Du kan inte bara slänga in hela täcket i tvättmaskinen, utan tack vare fyllningen av bambu/nano-mikrofiber kommer Cloud-täcket att lufttorka dubbelt så snabbt jämfört med ett vanligt mikrofiber-täcke. Om det behövs kan täcket även torktumlas i en långsam cykel och låg temperatur.

100% antibakteriell, fukttransporterande och allergivänlig produkt

En annan fin egenskap hos fyllningarna av bambu/nano-mikrofiber är de allergivänliga egenskaperna. Som du vet, bambu är naturligt allergivänligt, bland annat, och när det blandas perfekt med Pandas egna mikrofiberfår du en fyllning som är så allergisäker som man kan bli. 

Men det är inte allt. Förutom att vara allergivänliga och antibakteriella är fyllningen i detta täcke är också utmärkt för att transportera bort överflödig fukt. Genom att hålla täcket torrt kommer du inte bara att sova i en svettfri miljö, utan dammkvalster, bakterier och mögel kommer också att förlora sin älskade fuktiga miljö, vilket är en annan sak som håller dem borta.

100% bambuöverdrag, tillverkat av etiskt framställd bambu

Fyllningen i det här täcket är inte det enda som är tillverkat med, eller ännu bättre, av bambu. Det Det icke avtagbara överdraget på Panda Cloud täcket är ett överdrag av bambu rayon tillverkat av 100% etiskt framställd bambu. Pandas bambu odlas på ett hållbart sätt i skötta skogar som uppfyller de högsta sociala och miljömässiga standarderna. 

Trots att tyget är tillverkat av bamburayon, ett tyg som är känt för att vara vattenslukande och behandlat med starka kemikalier, den rayon som Panda använder är tillverkad med 30% mindre vatten än bomulloch utan användning av bekämpningsmedel, gödningsmedel eller andra skadliga kemikalier. Till råga på allt, precis som alla andra Panda-produkter, är Cloud-täcket är veganvänligt och levereras i en återvunnen och återvinningsbar låda med en återanvändbar bambupåse.

Allround 10,5 TOG-betyg

10,5 TOG-klassning anses allmänt vara den optimalaTOG-värdet är ett helårsbetyg för ett täcke, och det är precis därför Panda bestämde sig för att göra sitt Cloud-täcke till ett 10,5 TOG-täcke. Som du kanske vet mäts TOG-betyg under kontrollerade förhållanden, och de berättar inte hela historien om hur varmt eller svalt täcket kommer att vara. 

Därför.., En annan sak som hjälper detta täcke att vara säsongsanpassat är bambu- och nanomikrofibrerna. Bambu är naturligt temperaturreglerande. Dess naturfibrer är kända för att vara behagliga på vintern, men de är också kända för att hålla sig svala och andas under sommaren. 

I kombination med Pandans nano-mikrofiberFyllningen i det här täcket kommer att sprida den extra värmen under sommaren men också återföra värmen till dig under vintern.

Hörnöglor för att hålla fast

Vi vet alla hur irriterande det är att dra upp täcket på natten, bara för att inse att du bara har dragit upp täcket medan täcket är vikt på mitten någonstans runt dina höfter. För att förhindra det, och för att sparka till täcket mitt i natten för att rätta till det, Panda har utrustat sitt täcke med hörnöglor för att hålla fast det. 

En makrobild av Panda Cloud täcke hörnslingor

Tricket är att dessa bara fungerar om du parar ihop dem med Pandas egna sängkläder som följer med matchningen, dolda remmar. Pandas sängkläder är av mycket hög kvalitet, och vi skulle inte ha något emot att kombinera dem med detta täcke. Men om du inte vill göra det finns det ett sätt att komma runt det. Här är en livshjälp, som du får av The Sleep Advisors, om du så vill.

Du kan nämligen helt enkelt sy bara fast en enkel rem inuti ett påslakan och fäst den i hörnöglorna på Panda-påslakanet.

OEKO-TEX Standard 100

Varje tråd, fiber, stygn och färgämne som används för att tillverka Panda-täcket har genomgått noggranna tester för att upptäcka potentiellt skadliga ämnen. För att vittna om att inga skadliga ämnen har använts under tillverkningsprocessen av detta täcke, levereras Panda Cloud-täcket med en Certifiering enligt OEKO-TEX Standard 100.

Recension av Panda Cloud täcke

Vår recensent håller Panda-täcket i knät

För att börja vår recension av Panda-täcket börjar vi trevligt och enkelt - med designen. Panda täcke är enkelt men ändå elegant: helt vit med endast den snygga svarta pipingen runt kanterna och en smakfull Panda-logotyp i hörnet. Sömnaden är felfri, både runt sidorna och i fickorna som håller fyllningen på plats. Även överdraget i bambu rayon är ultramjuk, nästan silkesliknandeoch är otroligt skonsam vid beröring.

Nu kommer vi till det viktigaste - påslakanets prestanda. Under våra tester har vi kommit fram till att Panda-täcket kommer så nära ett åretrunt-täcke som möjligt. 10,5 TOG-värde och 500 GSM-vikt, kombinerat med lätt, värmereglerande bambu och fyllning av nanomikrofibergör verkligen Cloud-täcket värt sitt namn. Täcket lyckades hålla oss både varma och mysiga och fräscha och svala under våra tester. Naturligtvis gäller detta inte under extrema förhållanden, eftersom det här täcket varken håller dig varm eller sval om rummet är riktigt kallt eller riktigt varmt. För det behöver du ett 13,5 respektive 4,5 TOG-täcke.

 Slutligen kommer Panda-täcket täckt med en 30 nätters provperiod under vilken du kan testaoch vid behov returnera täcket kostnadsfritt. Om du bestämmer dig för att behålla det kommer du att bli glad över att veta att täcket omfattas av en 5-års garanti.

På den andra sidan av spektrumet finns det egentligen inte så mycket att prata om. Bortsett från att den inte kan prestera utmärkt under mycket varma och kalla förhållanden, den enda "nackdelen" med detta täcke skulle vara det faktum att de som föredrar täta täcken inte kommer att njuta av det.

VIKTIGA FUNKTIONER:

3 saker som övertygade oss om att köpa Panda Cloud-täcke

3 saker vi inte gillade med Panda-täcket

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Den brittiska marknaden översvämmas av produkter som liknar Cloud-täcket, så vad ska du köpa den här gången? 

Till att börja med bör ett täcke hålla mycket länge, med tanke på hur det används. Och enligt vad vi kan se kommer det här att göra det. Panda Cloud-täcket är mycket hållbart, och vi kan se att det håller längre än den 5-åriga garantin. 

Makrobild av pandapudra

Utöver det.., Panda-täcket är ett av de sällsynta året-runt-täckena som faktiskt kan hålla vatten för det påståendet. Trots att den inte kan användas i mycket varma eller kalla förhållanden ser vi ingen som pressar temperaturen i sina rum så långt som vi gjorde, så den här bör fungera året runt.

 Och slutligen, mitt i allt som händer med vår planet just nu, Pandas bidrag till att rädda planeten genom sina miljövänliga och hållbara produkter är inget annat än något att vara stolt över.

Hur testade vi produkten?

Låt oss slutligen guida dig genom vår testprocess.

Det första vi gör är självklart att beställa produkten. Eftersom vi är baserade i Sverige var leveransen och frakten gratis, och bara efter några dagar var vårt nya täcke redo att testas och granskas.

Efter att ha inspekterat förpackningen och själva täcket kunde vi konstatera att produkten inte var skadad på något sätt, vilket innebar att vi kunde gå vidare till själva testet, som i fallet med ett täcke är ganska enkelt.

Det enda vi behöver göra är att tillbringa några dagar och nätter med täcket medan vi leker med termostaten och simulerar årstiderna på vårt kontor. Utöver det ger vi täcket en grundlig tvätt, bara för att se hur det beter sig efter det. Vi gör också vårt lilla test för att kontrollera produktens hållbarhet och livslängd, och när vi är klara med allt det skriver vi den här recensionen till dig.

Vanliga frågor om ditt Panda Cloud-täcke

Till slut, låt oss svara på vanliga frågor om Panda Cloud täcke.

Är bambu-täcken bra för sömn?

Ja, bambuns naturliga egenskaper gör det till ett utmärkt val av tyg för sängkläder.

Är alla Panda Cloud-täcken tillverkade på ett etiskt och hållbart sätt?

Ja, det gör vi. Alla Panda-produkter, inklusive täcket, tillverkas på ett etiskt och hållbart sätt.

Är Panda Cloud-täcke bra för vintern?

Generellt sett, ja. Men om du föredrar att sova i ett mycket kallt rum föreslår vi att du letar efter ett 13,5 TOG-täcke istället för det här.

Hur tvättar jag mitt Panda Cloud-täcke?

Enkelt - rulla bara ihop den och stoppa in den i tvättmaskinen.

Hur tvättar jag min Panda Cloud-kudde?

Eftersom den levereras med avtagbart överdrag bör du tvätta överdraget i maskin var 7:e till 10:e dag, så att din kudde alltid är ren.

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Rekommenderad läsning:

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska