Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Emma Premium Topper recension

ett porträttfoto av vår recensent Connie

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

Couple feeling Emma Diamond Degree Topper

10 maj 2024 6 min läsning

I den här recensionen av Emma Premium Topper ska vi ta reda på hur stor skillnad en bra bäddmadrass kan göra för din sömnupplevelse!

Överdragsmadrasser är en bra lösning för att förbättra din gamla madrass som en tillfällig lösning. Annars kan de vara bra för en ny madrass som saknar lite komfort och/eller stöd. Det här är den andra memory foam-toppern som Emma har tillgänglig och det är en uppgradering av Emma Flip Topper. Memory foam toppers är de vanligaste typerna av toppers men gör det det till den bästa bäddmadrassen?

I vår recension av Emma madrassöverdrag kommer vi att berätta om vår erfarenhet av överdraget och jämföra det med Emma Flip Mattress Topper.

Fördelar

En ikon som visar luft som passerar genom ett tyg
Hög andningsförmåga
Diamond Degree-överdraget och HRX-skummet ger hög andningsförmåga.
lätt-underhåll-pro
Högkvalitativt hantverk
En högkvalitativ produkt som kommer att hålla länge.
En ikon som föreställer en medalj som indikerar en garanti
10 års garanti
Du får 10 års garanti och en provperiod på 100 nätter.

Nackdelar

En ikon som föreställer en pengapåse som indikerar en dyr produkt
Lite dyr
Den är lite dyr jämfört med liknande produkter från samma kategori.

Vem är Emma Premium Topper till för?

Det största försäljningsargumentet för Emma-toppmadrassen är dess sömnteknologiska egenskaper som kyler ner kroppen och ger bättre djupsömn. Emma-toppmadrassen är också lite tjockare (9 cm jämfört med 6 cm för Flip Topper) och är dessutom mycket bekväm. Så den är perfekt för:

Vad använder vi den här produkten till?

Det mest uppenbara användningsområdet för denna bäddmadrass är att bekämpa den instängdhet som kommer med en gammal madrass. De temperaturreglerande egenskaperna i sig gör redan Emma-topsern till ett bra komplement till alla sovrutiner.

Men topplocket är också tjockt och bekvämt, vilket innebär att det kan ge lite mjukhet till en stel madrass och till och med ge tryckavlastning under hela natten. Vi kan använda den till:

Funktioner som du bör känna till om Emma Premium Topper

Vi har redan gjort några påståenden om den här bäddmadrassen. Nu är det dags att dissekera vad som gör den så bra och se hur alla funktioner smälter samman för att skapa en premiumprodukt.

Premium ThermoSync

Låt oss börja med den kanske mest imponerande aspekten av den här bäddmadrassen - det översta lagret av bäddmadrassen, grafitlagret. Grafit är en utmärkt värmereglerare, vilket gör att din kroppsvärme snabbt och enkelt kan spridas genom bäddmadrassen när du sover. Dessutom är grafit allergivänligt, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att grafitpartiklarna ska orsaka någon typ av utslag eller allergisk reaktion.

Det är detta grafittäckta skumlager som ger Emma Premium Topper en sådan konkurrensfördel. Dess främsta syfte är att minska överhettning och absorbera eventuell fukt så att din madrass löper mindre risk att sjunka ihop. Och om du kombinerar denna toppmadrass med en bra hybridmadrass kan du vara säker på att allt kommer att förbli svalt och bekvämt.

Anpassningsbart HRX komfortskum

Även om det inte är lika iögonfallande som grafitskumskiktet, är komfortskumskiktet fortfarande viktigt för denna topp. HRX-skummet gör att din kroppsvärme kan passera genom topplocket på ett smidigt sätt och det ger smärt- och stresslindring medan du sover. För om du vill ha en djupare sömn är det en bra början att inte ha ont.

Detta skum finns även i Emma-madrasserna, så vi vet att det har en praktisk användning för produktens prestanda. Det är tryckavlastande samtidigt som det ger komfort och stöd.

Dessutom kan det adaptiva komfortskummet lösa en hel del obehag om du har en gammal madrass som har tappat sin studs för länge sedan. Så även HRX-skummet är viktigt för att höja din sömnkvalitet.

Skydd med Diamond Degree-teknik

Som vi har sett med de två första lagren är en viktig egenskap hos detta överdrag dess förmåga att avleda kroppsvärme. Därför är även överdragen tillverkade för att vara extremt andningsbara.

Emma Diamantgrad Överdraget ger extra fyllighet och tjocklek, mjukhet och hållbarhet så att du kan få den extra komforten från överdraget också.

Och om det inte var tillräckligt bra, det är också ett avtagbart lock, vilket innebär att det är hur enkelt som helst att få saker rena och fräscha.

Testperiod på 100 nätter och 10 års garanti

När du köper en madrass eller en bäddmadrass är tester och garantier alltid en syn för ögat. När allt kommer omkring kan de flesta madrasser vara vilseledande vid en enda blick. Men det är det inte, med en så generös provperiod och en tio år lång garantiatt få Emma toppers känns inte som en risk, vilket de flesta sovande kommer att vara tacksamma för.

OEKO-TEX Standard 100-certifierad

Denna certifiering innebär att varje del av bäddmadrassen har testats för skadliga ämnen. Det innebär att denna produkt är helt säker för både vuxna och barn.

Dessutom innebär det att produktionen av Emma-toppern har skett under hållbara och socialt ansvarsfulla förhållanden - vilket alltid är ett trevligt plus att ha.

En bild av emma diamond degree topper struktur illustration.

Recension av Emma Premium Topper

En bild av Emma Diamond Degree Topper i närbild.

Överlag har den här bäddmadrassen varit underbar. Den är lite dyr, men vi tycker att den mer än väl kompenserar för priset med sina förstklassiga material och sin effektiva design. När det gäller temperaturreglering har den haft en utmärkt prestanda, håller allting svalt och skönt även när sängen placeras i ett kvavt rum.

Memoryskummet gav tillräckligt stöd och stressavlastning.

Enligt vår erfarenhet har vår djupsömn påverkats positivt. Vi hade ingen värk i kroppen när vi vaknade och inget obehag under natten.

Aspekter som rörelseöverföring och kantstöd var lite svårare att bedöma, eftersom de i första hand beror på madrassen snarare än på övermadrassen. När den placerades på en Emma-madrass gick det dock smidigt och kantstödet var mer än tillräckligt. Det behöver inte sägas, Emma verkar erbjuda en del produkter på premiumnivå.

VIKTIGA FUNKTIONER:

 • Storlek: Enkel, Small Double, Dubbelrum, King, Super King
 • Djup: 9 cm
 • Omslagsmaterial: 76% polyester, 23% lyocell och 1% elastan
 • Fyllnadsmaterial: 87% polyester och 13% polypropylen
 • Fasthet: 6.5/10
 • Stöd: 7/10
 • Andningsförmåga: 10/10
 • Isolering av rörelse: 7/10
 • Tryckavlastning: 8/10
 • Allergivänlig: Ja
 • Avtagbart skydd: Ja
 • Instruktioner för skötsel: Överdraget kan tvättas i maskin i max 40°C. Får inte strykas, blekas eller torktumlas.
 • Garanti: 10 års garanti
 • Rättegång: 100 nätters rättegång

Vad vi gillar med Emma Premium Topper

Vad vi inte gillade med Emma Premium Topper

De vanligaste problemen med Emma Premium Topper och hur man löser dem

Det vanligaste problemet man kan ha med en Emma-top är att den inte ger tillräckligt med stöd. Och det bästa sättet att lösa det problemet är att se till att du också har en bra madrass under. Personligen skulle jag välja NextGen hybridmadrass, eftersom hybridmadrasser kommer att hålla sakerna fina och svala samtidigt som de ger lite fasthet genom boxfjädrarna. Dessutom, om du väljer en Emma-madrass, finns det redan ett prejudikat för den kvalitetsnivå du kan förvänta dig.

Emmas kundtjänst och företagsinformation

Leverans Fri leverans är standard för alla dina beställningar och returer är gratis inom provperioden. Leveranstiden kan variera men du kan vanligtvis förvänta dig att den skickas inom en vecka, som jag upplevde.

Betalning - De har de vanliga betalningsmetoderna, liksom PayPal och DivideBuy där du betalar i delbetalningar.

Kundtjänst online - För kundtjänst och eventuella frågor kan du skicka ett e-postmeddelande till Emma eller titta igenom deras lista med vanliga frågor. Om du inte hittar det du söker kan du alltid lämna en kommentar till oss så hjälper vi dig!

Kontrollera alternativen till Emma Premium Topper

Om toppern inte verkar falla dig i smaken finns det alltid fler alternativ där ute. Om du vill ha en bra premiumtoppare från ett väletablerat företag, varför inte välja Simba?

Simba Hybrid madrassöverdrag

en produktbild av simba hybrid bäddmadrass

Om du vill ha samma premiumkvalitet som Emma Premium erbjuder, men vill ha lite mer stöd och stabilitet, kan Simba Hybrid-bäddmadrassen vara något för dig.

De 2500 pocketfjädrarna ger dig den optimala balansen mellan komfort, fasthet och smärtlindring. Toppmadrassen är dessutom allergivänlig så att du kan sova utan att behöva oroa dig för att du ska få en allergi eller något annat.

Med sömnband som gör att övermadrassen inte rör sig under natten och den berömda tredubbla Simba-lagerstrukturen kommer Simba-toppmadrassen garanterat att göra intryck.

Kolla in vår fullständiga recension av Simba Hybrid Topper.

Fördelar

En ikon som visar lättviktsegenskaper
Den fantastiska komforten
2500 pocketfjädrar ger enastående komfort och optimal fasthet.
En ikon som föreställer ett blad som indikerar allergivänliga egenskaper
Allergivänlig
Glöm allergier, dammkvalster och bakterier.
en ikon som föreställer remmar ingår
Remmar
Säkra den med remmar och förhindra att den glider.

Nackdelar

En ikon som visar att produkten inte är vänlig mot sidosovare
För fast för sidosovare
Vissa sidosovare kan tycka att den är för fast för dem.

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Det som gör Emma topper till en game changer är dess intrikata lagerdesign. Den är byggd på ett sätt som gör att din kropp håller sig sval under natten och gör det lätt att sova. Både skummet och grafitlagren är också mycket mjuka, vilket också leder till en ökad komfortnivå.

Hur testade vi produkten?

En bild av emma diamond degree topper på en säng i sovrum.

Nu ska vi förklara lite mer om hur vi faktiskt testar våra produkter. På den mest grundläggande nivån genomgår alla produkter följande inspektioner:

 • Visuell inspektion
 • Praktisk inspektion
 • Uppmätta tester

Med Emma-toppmadrassen ville vi testa hur väl den fungerade med en mängd olika madrasser. Mellan resår-, skum- och hybridmadrasser, gamla madrasser och helt nya madrasser, här är de tester vi gjorde:

Är Emma Premium Topper miljövänlig eller hållbar?

Även om Emma-toppmadrassen har en OEKO-TEX Standard 100-certifiering verkar den inte göra så mycket annat när det gäller gröna initiativ:

Bortsett från detta kunde vi nästan inte hitta någonting om Emmas gröna initiativ. Så de kan definitivt göra mycket bättre ifrån sig på det här området.

Övergripande intryck av produkten efter testningen

Sammantaget var Emma-toppern en fantastisk produkt i våra ögon. När vi parade ihop den med något som Emma NextGen-madrassen upplevde vi mycket komfort och hade inga problem med överhettning. Och även när vi inte lade den på den bästa madrassen till hands var resultaten tillfredsställande. Vårt enda problem uppstod när vi placerade den på en mycket fast eller gammal madrass, eftersom inte ens Emma-toppern kan rädda den situationen.

King size-måttet var tillräckligt stort för alla våra madrasser och skummet hade inga större problem med avgasning. Slutligen verkade kostnaden, även om den var på den dyrare sidan av saker och ting, inte alltför allvarlig. Sammantaget gick testningen bra och Emma topper får en gyllene stjärna från oss.

Vanliga frågor om din Emma Premium Topper

Om du har missat någon viktig information från vår recension har vi besvarat några frågor nedan. Detta bör slutföra alla frågor du kan ha eller behöver veta.

Är överdraget på Emma Premium Topper tvättbart?

Ja, du kan helt enkelt ta bort den och tvätta den i högst 40ºC.

Kan grafiten orsaka en allergisk reaktion?

Produkten är allergivänlig och testad mot skadliga ämnen, så ingen allergisk reaktion bör uppstå.

Vad gäller för returrätt?

Du får en provperiod på 100 nätter under vilken du kan returnera Emma topper och få full återbetalning.

Rekommenderad läsning:

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Topp Topper-artiklar som hjälper dig att sova

Utvald bild för Silentnight Airmax Madrass Topper Review
10 maj 2024

Silentnight Airmax madrassöverdrag recension

Utformningen av Silentnight bäddmadrasser syftar främst till hög andningsförmåga, och det är precis vad du kommer att få med dessa...
Handpressande bäddmadrass
13 maj 2024

Bästa madrassöverdrag

Att vilja ha de bästa övermadrasserna kommer vanligtvis med ett ganska högt mål: att förvandla vilken madrass som helst till en bekväm. Och ibland rollen ...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska