Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Recension av Visco Therapy 5000 madrass

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

Sömnrådgivare

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

en bild av madrassen Visco Therapy 500

2 maj 2024 4 min läsning

Att skaffa en ny madrass är det snabbaste och mest effektiva sättet att förbättra din sömnkvalitet. Och idag ska vi se om madrassen Visco Therapy 5000 kan bli din nya tupplurskompis!

Ända sedan memory foam blev tillgängligt för allmänheten, och ursprungligen utformades för NASA:s uppdrag, har det varit det mest använda materialet för sömnprodukter. Ett stort antal kunder väljer madrasser och kuddar med minnesskum. Sleep Advisors granskade ytterligare en madrass med minnesskum åt dig - Visco Therapy 5000-madrassen.

Så låt oss se vad som gör den här madrassen så bra och avgöra om Visco Therapy 5000-madrassen är den perfekta madrassen för dig!

Fördelar

en ikon som föreställer en penningpåse, som illustrerar en prisvärd produkt
Prisvärd
Detta är en extremt budgetvänlig madrass.
En ikon som föreställer en linjal som anger storlek
7 tillgängliga storlekar
Du kan hitta den perfekta storleken för dig.
en ikon som visar ett avtagbart lock
Fantastiskt omslag
Avtagbart, allergivänligt överdrag mot dammkvalster.

Nackdelar

ensidig-con
Enkelsidig
Detta innebär att madrassen har lägre hållbarhet.
En ikon som visar negativa egenskaper för andningsförmåga
Små problem med andningsförmågan
Memoryskummet andas inte så mycket.

Vem är Visco Therapy 5000-madrassen avsedd för?

Om du letar efter instegsnivå madrass med minnesskumdå bör du definitivt överväga Visco Therapy memory foam 5000 madrass. 

Alla behöver inte premiummadrasser som kostar över 1 000 pund, men många kunder vill ha en prisvärd instegsmadrass med memoryskum som kommer att ge dem den trygghet och det stöd som krävs för en god natts sömn till en bråkdel av priset.

Och Visco Therapys 5000-madrass passar perfekt in i den kategorin eftersom den erbjuder allt du behöver till ett lägre pris.

Vad använder vi den här produkten till?

Vi använder Visco Therapy memory foam 5000-madrass för stöd, tryckavlastning och komfort. Människor som lider av kronisk ledvärk kommer att ha stor nytta av att använda denna madrass som rekommenderas av både kiropraktorer och läkare.

Madrassen formar sig efter din kroppvilket gör att du kan sova bekvämt och samtidigt hålla ryggraden i linje, vilket är den första förutsättningen för att inte vakna upp med smärta. Så i huvudsak är den här madrassen idealisk för:

Funktioner som du bör känna till om Visco Therapy 5000-madrassen

De två olika typerna av skum som används för att tillverka Visco Therapy memory foam 5000 madrass, liksom det avtagbara överdraget är de viktigaste funktionerna du bör känna till om denna madrass. Vi kommer också att berätta mer om allergivänliga egenskaper.

en bild av Visco Therapy 5000-madrassens funktionsillustration
2 cm topplager av minnesskum

Memory foam-lagret är ett unikt övre lager som ligger närmare kroppen och är 2 cm tjockt. Memory foam är värmekänsligt, så värmen och vikten från din kropp kommer att få lagret att forma sig och därmed passa din kropp perfekt. Det är därför som det viskoelastiska polymerskiktet med hög densitet är placerat så att det ligger närmare din kropp.

Du kommer att sjunka bekvämt in i detta viskoelastiska polymergelskikt, men du kommer inte att sjunka för mycket eftersom minnesskumskiktet med hög densitet bara är 2 cm tjockt och det ger också stöd åt dig under sömnen, när den tar form av din kropp.

13 cm reflexskum

Under det 2 cm tjocka översta memory foam-lagret är ett 13 cm tjockt lager reflexskum som utgör kärnan i denna madrass. Reflexskum är mycket fastare än memoryskum och det är därför detta lager ger madrassen fasthet och är det viktigaste för stöd. Utan detta lager skulle denna madrass vara för mjukoch framför allt skulle den inte kunna stödja dig, vilket verkligen inte är vad du vill ha när du köper en terapimadrass.

Lätt avtagbart och tvättbart överdrag

Du vet förmodligen inte hur mycket smuts det finns på sovytan. Svett, döda hudceller och mycket annat stannar kvar på sovytan varje natt och det är därför det är nödvändigt att underhålla den regelbundet.

Detta är mycket enkelt när madrassen, som Visco Therapy memory foam 5000-madrass har ett dragkedjeförsett överdrag som du snabbt tar av och sedan lämnar till kemtvätt. Nackdelen är att den inte går att tvätta i maskin, men du vet åtminstone att den är helt ren efter kemtvätt. Allt du behöver göra är att lägga tillbaka den på madrassen och sova i en ren miljö.

Allergivänliga och dammsugarhämmande egenskaper

Skum och andra polyestermaterial används inte bara för komfort, hållbarhet och stöd, men också för att de är allergivänliga. När du köper en skummadrass kan du vara säker på att du inte kommer att få allergiproblem, och inte heller ditt barn om han eller hon använder den. Den är också lämplig för både astmatiker och allergiker. Anti-dammkvalsteregenskaper är mycket viktiga eftersom dammkvalster är ett av de vanligaste allergenerna runt omkring oss.

Granskning av madrassen Visco Therapy 5000

en bild av hörnet på madrassen Visco Therapy 5000

Visco Therapy 5000-madrassen är en instegsnivå madrass med minnesskum, vilket är mycket prisvärt. Det betyder inte att det är madrass av dålig kvalitet. Denna madrass har två lager skum, det första lagret är 2 cm tjockt och består av memory foam som formar sig efter din kropp under inverkan av din temperatur. Det andra lagret är 13 cm tjockt reflexskum som ger stöd och fasthet.

Den har ett avtagbart och kemtvättbart överdrag. Du kan välja mellan en vanlig och en fast modell, och ditt val beror på din sovställning. Den finns i 7 storlekar, inklusive Small Single, vilket innebär att du kan köpa den till ett barn.

VIKTIGA FUNKTIONER:

  • Typ: Memoryskum
  • Fasthet: 8/10
  • Tjocklek: 15 cm
  • Storlekar: Enkelrum, Mindre enkelrum, Dubbelrum, Mindre dubbelrum, King, Super King, UK King
  • Garanti: 1 år

Vad vi gillar med Visco Therapy's 5000-madrass

Vad vi inte tyckte om Visco Therapy's 5000-madrass

Kontrollera alternativen till Visco Therapy's 5000 madrass

Om du inte vill ha en instegsmadrass, men vill spendera mer pengar på det köpet eller om du vill ha en hybrid istället för en minnesskummadrass, rekommenderar vi att du kontrollerar alternativen till Visco Therapy memory foam 5000 madrass, och dessa alternativ är Silentnight Miracoil Madrass och Emma Original Hybrid Madrass.

Silentnight Miracoil madrass

en produktbild av Silentnight Eco Comfort Miracoil Ortho madrass

Om stöd är den viktigaste egenskapen för dig när du köper en madrass kommer du att bli mycket nöjd med den här madrassen eftersom Miracoil-tekniken ger ett bra stöd. 

Varma sovare kanske också vill överväga att köpa Silentnight Miracoil Madrass beför att det säkert är bland de 5 mest andningsbara madrasserna med minneskum på den brittiska marknaden.

Om vi tittar på förhållandet mellan pris och kvalitet, denna madrass är mycket prisvärd och det är en investering som är värd både din tid och dina pengar.

Kolla in vår recension av Silentnight Miracoil madrass.

Fördelar

En ikon som föreställer en mikrob och illustrerar en antibakteriell produkt
Antibakteriell
Bambu är allergivänligt, antibakteriellt och fukttransporterande.
En ikon som föreställer ett blad som indikerar allergivänliga egenskaper
Allergivänlig
Ett utmärkt val för personer med allergier.
En ikon som representerar ett miljövänligt och hållbart koncept
Miljövänlig
Eco-fibrerna är hållbara och miljövänliga.

Nackdelar

En ikon som representerar ett icke avtagbart hölje
Skyddet är inte avtagbart
Detta gör det svårare att rengöra madrassen.
En ikon som visar att produkten inte är vänlig mot sidosovare
Inte för sidosovare
Madrassen är för fast för de flesta som sover på sidan.

Emma Premium Hybridmadrass

vår recensent Connie testar kantstödet på Emma Nextgen Premium-madrassen

Kombinationen av fjädrar och lager av memory foam gör hybridmadrasser ett alltmer populärt alternativ. Eftersom Emma är ett av de bästa sömnföretagen i Storbritannien behöver du inte gå för mycket i detaljer om företaget och materialen.

Original Hybrid-madrassen är definitivt värd din uppmärksamhet, särskilt om du vill få mer tryck från din kudde.

Den är stödjande och bekväm, även tryckavlastande eftersom den passar din kropp perfekt och den är så hållbar. Det skulle inte förvåna oss om den håller i mer än ett decennium.

Kolla in vår recension av Emma Premium Hybrid madrass.

Fördelar

En ikon som avbildar olika grupper av människor
Passar de flesta människor
Madrassen har ett brett användningsområde och kommer att vara bekväm för de flesta.
En ikon som föreställer en man med smärta i ryggen
Bra mot ryggsmärta
Madrassen ger utmärkt tryckavlastning.
En ikon som föreställer kedjelänkar som indikerar hållbarhet
God hållbarhet
Denna madrass är gjord för att hålla

Nackdelar

En ikon som föreställer en pengapåse som indikerar en dyr produkt
Lite dyr
Det finns mer budgetvänliga madrasser.

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Visco Therapys 5000-madrass sticker ut för sitt pris. Även om det naturligtvis finns vissa brister jämfört med dyrare madrasser, är dessa brister mycket mindre än prisskillnaden. Det är därför det är en av de bästa instegsmadrasserna på marknaden och när det gäller kvalitet och support skulle vi säga att det ligger nära mellanklassprodukter.

Hur testade vi produkten?

en bild av madrassen Visco Therapy 5000 i ett sovrum

Leveransen av 5000-madrassen är kostnadsfri och den skickas vanligtvis inom 6 till 10 dagar. Den tiden kan vara ännu längre, och det skulle vi annars betrakta som minus om det handlade om en dyrare madrass. I det här fallet är det värt att vänta några dagar extra.

Madrassen kommer rullad och dammsugen, och om du någonsin har köpt en madrass i en låda vet du att du efter det måste lämna den i 48 till 72 timmar innan du kan sova på den för att den ska bli helt utdragen. Efter uppackning kommer du att känna avgasning, men oroa dig inte, det är den vanliga lukten av minnesskum.

I början av testet kunde vi inte känna någon skillnad jämfört med premiummadrasser. Under testet över natten kände vi dock en lägre nivå av stöd jämfört med premiummadrasser, men både stödet och komforten var på en tillfredsställande nivå. Vi säger inte att du kommer att sova bättre på den än någonsin tidigare, men det är definitivt en bra uppgradering jämfört med den gamla madrassen du har för närvarande. Andningsförmågan är inte bra och det kommer främst att kännas av varma sovare, medan det för andra bara kommer att vara ett problem under sommaren.

Överdraget med dragkedja är mycket enkelt att ta av och lägga på madrassen.

Slutsats

Och det är allt du behöver veta om Visco Therapy 5000 Madrass! Så, kommer det här att vara din nya madrass? Se till att låta oss veta i kommentarerna. Och om du har några frågor om Visco Therapy 5000 Madrass, kolla in FAQ-avsnittet eller kontakta oss direkt.

Vanliga frågor om din Visco Therapy 5000-madrass

Om du fortfarande är osäker på om Visco Therapys 5000-madrass är rätt val för dig eller inte, kommer vi att göra vårt bästa för att lösa dessa dilemman genom att besvara några av de vanligaste frågorna som kunderna har i vår FAQ-sektion.

Hur rengör jag min Visco Therapy 5000-madrass?

Du rengör din Visco Therapy 5000-madrass genom att ta avtagbart överdrag till kemtvätt och dammsuga madrassen.

Är Visco Therapy 5000-madrassen bra för sidosovare?

Visco Therapy 5000-madrassen är bra för sidosovare om de väljer modellen "regular comfort".

Bör ryggsovare sova på Visco Therapy 5000-madrass?

Ryggsovare kommer att tycka att den här madrassen är mycket bekväm och de kan välja mellan både normal och fast modell.

Kan magsovare använda Visco Therapy 5000 madrass?

Magsovare kommer att tycka om att sova på Visco Therapy 5000 madrass om de köper modellen "fast komfort".

Är Visco Therapy 5000-madrassen bra för sovande med ryggsmärta?

Ja, Visco Therapy 5000 madrass rekommenderas av både kiropraktorer och läkare för personer med ryggsmärta. Dessutom kan personer med nack- och axelsmärta också dra nytta av denna madrass.

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Fler artiklar om madrasser

en bild på en gelmadrass 101 guide
02 maj 2024

Vad är en madrass med geltopp?

Det finns inte bara ett gelskum, men det finns flera typer av gelskum. Sömnföretag har tagit olika tillvägagångssätt för att skapa gelfoa...
en presenterad bild av 7 bästa dormeo-madrassrecensioner
02 maj 2024

Recensioner Dormeo Madrass

Dormeo grundades redan i början av 2000-talet och är idag ett av världens mest välkända företag. De är baserade i ...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska