Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Panda recension av madrassöverdrag

ett porträttfoto av vår recensent Connie

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

En profilbild för Gary, TSA presentatör

Presenteras av

Gary - Våra presentatörer

Stäng-knappen

10 maj 2024 8 min läsning

Vill du veta hur stor skillnad 5 cm memory foam kan göra? Tja, enligt vad vi just har upplevt med Panda Mattress Topper - ganska mycket, faktiskt. Om det låter spännande kanske du vill stanna kvar för resten av den här recensionen.

Du trodde förmodligen att det enda sättet att göra din gamla madrass bättre var att byta ut den mot madrasser med minnesskum. Det är där du har fel. 5 cm av tredje generationens memory foam med öppna celler garanterar att du får en vagglande, mjuk komfort - och förvandlar din gamla madrass från en obekväm och hård madrass till en mjuk och mysig.

Fördelar

En ikon som föreställer ett blad som indikerar allergivänliga egenskaper
100% allergivänlig
Bambu är naturligt allergivänligt och motverkar dammkvalster.
en ikon som föreställer remmar ingår
Elastiska remmar
Fäst överkastet ordentligt på din madrass.
En ikon som visar en hand som trycker på ett minnesskum, vilket illustrerar en bekväm produkt
Bekväm
Mycket bekväm och förvånansvärt stödjande.

Nackdelar

En ikon som visar avgasning
Eventuell avgasning
Lukten försvinner när den vädras.
En ikon som föreställer en tungviktig person, som illustrerar en produkt som inte är lämplig för överviktiga personer
Inte för personer som sover tungt
Den kan vara för mjuk för personer som sover tungt.

Vem är Panda bäddmadrass för?

Bäddmadrassen i bambu är allergivänlig och skummets gelinfunderade teknik reagerar på din temperatur för att hålla dig sval. Det är en bäddmadrass som formar sig efter din kropp för bästa möjliga stöd.

Vad använder vi den här produkten till?

Om du har en madrass som är mycket stödjande, men också ganska fast, är det bästa sättet att göra den mer bekväm för dig att göra den mjukare med ett extra lager, och det är precis vad du kan göra med Panda toppmadrass.

Funktioner som du bör känna till om Panda bäddmadrass

För att bättre förstå varför du ska välja Panda skum bambu bäddmadrass istället för någon annan memory foam bäddmadrass, har vi beslutat att presentera dig för alla fantastiska funktioner som följer med den.

Panda bäddmadrass närbild från vår granskningsvideo
Ortopediskt stöd av hydrofoam

Memoryskummet som gör Panda-toppern är inte ett vanligt, vardagligt skum. Vad du tittar på här är ett 3:e generationens, gelinfuserat minnesskum. Detta öppna cellstrukturerade memory foam kallas Hydro-foam och är inte bara bekvämt, det är också formande, och när det kombineras med rätt madrass ger det också välbehövligt ortopediskt stöd precis där du behöver det. Inga fler smärtor och obehag i nedre delen av ryggen, axlarna, höfterna eller nacken - och det är inte något som många toppmadrasser kan göra.

Antibakteriellt, allergivänligt och andningsbart avtagbart bambuöverdrag

Till skillnad från många andra toppers levereras Panda-toppern med ett avtagbart bambuöverdrag.

Detta naturligt allergivänliga bambuöverdrag är tillverkat av ett yttre lager av 40% bambufiber och ett stödlager av 60% polyester, vilket innebär att du inte bara får kvalitet utan också en silkeslen känsla, andningsförmåga och viktigast av allt - antibakteriella egenskaper och en dammkvalsterfri miljö.

Bambu har fantastiska naturliga egenskaper. Den är naturligt motståndskraftig mot dammkvalster, vägglöss och andra vanliga hushållsallergener. Överdraget kan också tvättas i maskin, dra bara upp dragkedjan på halva bambuöverdraget och ta enkelt bort det - en toppmadrass som inte bara är lätt att hålla ren och hälsosam utan som också kan förhindra hudirritation eller andra problem som orsakas av allergener.

Gel-infunderad teknik för ökad kylning

Vi har sagt att Hydro-skummet i denna toppmadrass är gelinfuserat, mjukt och stödjande. Men vad vi inte berättade är att det är gelinfuserat för att bli mer andningsbart.

Tack vare kyltekniken med öppna celler reagerar små värmekänsliga kapslar på din kroppstemperatur och expanderar när memoryskummet värms upp. Det extra utrymmet mellan cellerna släpper ut värme och ser till att du håller dig sval natt efter natt.

Behandling av nack-, smärt- och höftsmärta

Hydro-skummets öppna cellstruktur är inte bara till för att hjälpa dig att hålla dig sval under natten, utan dess struktur möjliggör också mycket bättre tryck- och smärtlindring. När den här bäddmadrassen med memory foam och bambu försiktigt vaggar dig till sömns kommer den att se till att den ger dig tryck i rätt områden och lindrar trycket från de områden där det ofta är instängt.

OEKO-TEX

Deras bambu är inte det enda som håller högsta standard. Utöver det är deras Hydro foam memory foam också det. Allt skum som används vid tillverkningen av den här bäddmadrassen uppfyller Storbritanniens brandsäkerhetsbestämmelser och är OEKO-TEX 100-certifierat. Det innebär att skummet har testats för sin motståndskraft mot lågor, och även testats för eventuella potentiellt skadliga kemikalier.

10 års garanti

Madrassöverdrag är notoriskt kända för att vara kortlivade. Men det är inte den här Panda-toppern. Skummet förblir stödjande. För att garantera kundnöjdhet erbjuder Panda 10 års garanti på denna topp.

I praktiken innebär det att din nya Panda-toppers täcks i tio år för eventuella tillverkningsfel. Om något går fel med den - kommer du att kunna få valuta för pengarna.

en illustration av korrekt ryggradsuppriktning

Recension av Panda bäddmadrass

Låt oss nu gå in i detalj med Panda madrassöverdragsgranskning.

Det var uppenbart att uppmärksamhet på detaljer är en av Pandas starkaste sidor. Det andningsbara bambuöverdraget var underbart utformat. Det har ett bikakemönster med en subtil pandalogotyp i det övre vänstra hörnet. Vi kan bara anta att bikakemönstret inte bara var ett designval, utan att det hade något att göra med förbättrad kylning. Hela basen av toppskyddet är ett halkfritt lager med mikro-silikongrepp inbäddade. De prickade silikongreppen på undersidan och de elastiska remmarna i varje hörn gör att överdraget sitter ordentligt fast på din madrass.

vår recensent sträcker remmarna på Panda topper när han lägger den på en madrass

VIKTIGA FUNKTIONER:

 • Storlek: UK Single, UK Small Double, UK Double, UK King Size, UK Super King Size, EU Single, EU Double, EU King Size, EU Emperor
 • Djup: 5 cm
 • Omslag: Bambu
 • Fylla: Memoryskum
 • Fasthet: 5.5/10
 • Stöd: 8/10
 • Andningsförmåga: 9/10
 • Isolering av rörelse: 8/10
 • Tryckavlastning: 8.5/10
 • Allergivänlig: Ja
 • Avtagbart skydd: Ja
 • Instruktioner för skötsel: Kan maskintvättas i 40°C
 • Garanti: 10 år
 • Rättegång: Ingen
 • Leveransinformation: Fri leverans till Storbritannien, 2-3 arbetsdagar

Vad vi gillar med Panda bäddmadrass

Vad vi inte gillar med Panda bäddmadrass

Pandas kundtjänst och företagsinformation

Leverans - Det är fri leverans när du beställer memory foam-kudden, bäddmadrassen och ett bäddset eller om du spenderar över £30. Din produkt kommer fram inom 5 arbetsdagar.

Betalning - Vanliga kortbetalningar accepteras, liksom Amex, PayPal, Apple Pay och Klarna.

Kundservice - Panda har en livechatt online som syns längst ner på varje sida. Du måste ange några detaljer - inklusive ditt namn och din e-postadress - innan du startar en konversation, men det tar bara en minut. Supportchatten har en mycket snabb svarsfrekvens och alla frågor besvaras inom några minuter. De är extremt artiga och tillmötesgående när det gäller alla frågor.

Kolla de bästa alternativen till Panda bäddmadrass

Eftersom Panda bäddmadrass inte är den enda bäddmadrassen på marknaden, tänkte vi presentera ett alternativ för dig.

Soft Feel 7500 Ortopedisk bäddmadrass

en produktbild av Soft Feel 7500 Ortopedisk bäddmadrass

Soft Feel 7500 är en annan toppmadrass i memory foam, men den här är 2 cm tjockare än den vi granskar idag. Som sådan är denna topper lite fastare än din vanliga memory foam topper, men den är också mer stödjande och bättre på att lindra tryck än de flesta av sina konkurrenter.

Kolla in vår recension om denna bäddmadrass för att lära dig mer om den innan du bestämmer dig för att investera pengar.

Fördelar

En ikon som avbildar en fast och stödjande yta som indikerar stöd och fasthet
Stödjande
Mycket stödjande och bekväm.
en ikon som visar ett avtagbart lock
Avtagbart skydd
Lätt avtagbart lock.

Nackdelar

en ikon som visar avsaknad av remmar
Inga remmar
Inga remmar för att fästa den på madrassen
En ikon som visar dålig värmereglering, vilket illustrerar överhettning
Behåller viss värme
Det kanske inte är det första valet för varma sömnare.

Överväg Panda Memory Foam-kudde om du köper Panda bäddmadrass

vår recensent håller Panda memory foam-kudden

Det är alltid bra att stanna i familjen, så om du skaffar Panda bäddmadrass, får vi föreslå att du tittar på Panda Luxury Memory Foam Bamboo Pillow?

Den här kudden är tillverkad av samma 3:e generationens memory foam och är inte bara mjuk och bekväm utan också mycket ventilerande. Nu kan vi inte garantera att du inte kommer att vända den till den svala sidan när sommaren kommer, men när det gäller kuddar med minnesskum är den här så sval som den kan bli.

Dessutom är örngottet på den här kudden tillverkat av en andningsbar, allergivänlig blandning av bambu och polyester, under vilken du kan hitta ett skyddande nät som säkerställer att den här kudden håller sig ren och i gott skick i många år framöver. Kolla in vår Panda bambu kudde recension.

Fördelar

En ikon som föreställer ett blad som indikerar allergivänliga egenskaper
Allergivänlig
100% säker för personer med allergier.
En ikon som visar rättegång eller garanti
30 nätters provperiod & 10 års garanti
Bra test och garanti.

Nackdelar

En ikon som representerar ett icke avtagbart hölje
Icke avtagbart lock
Skyddet är inte avtagbart eller tvättbart.
En ikon som föreställer en magsovare, vilket illustrerar att produkten inte är vänlig mot magsovare
Inte idealisk för magsovare
Magsovare kan tycka att den är för fast.

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Om vi var tvungna att jämföra Panda bäddmadrass med andra liknande bäddmadrasser skulle vi inte göra det. Det skulle inte vara rättvist mot de andra.

Skämt åsido, Panda bäddmadrass är en av de bästa produkterna på marknaden. Du får inte bara en mjuk, bekväm och stödjande produkt med den här, utan du får också en miljövänlig och hållbar produkt.

Bortsett från det finns det två saker som verkligen skiljer denna toppare från resten av besättningen - garanti och storlek.

För det första är en 10-årsgaranti för en toppmadrass i stort sett oöverträffad, vilket i sig talar mycket om produktens kvalitet och hållbarhet. För det andra är möjligheten att välja mellan 9 olika storlekar inte något man ser varje dag. Det spelar i stort sett ingen roll vilken storlek på madrass du har - du kommer att kunna få den matchande toppern till den.

Sammantaget, om det någonsin fanns en värdefull investering - är det denna topp.

Är Panda topper miljövänlig och hållbar?

En sak som utmärker Panda är att de bryr sig om miljön. Varje enskilt material som används vid tillverkningen av denna produkt är etiskt, miljövänligt och socialt vänligt anskaffat.

Hur testade vi produkten?

För transparensens skull vill vi nu gå igenom exakt hur våra tester går till. På en mer övergripande nivå går alla produkter vi granskar igenom följande procedurer:

vår recensent testar Panda bäddmadrass

För att vara mer specifik med hur vi närmar oss varje produkt, här är de tester som gjorts för att utvärdera alla toppers:

Övergripande intryck av produkten efter testningen

Till att börja med måste vi säga att när det gäller bäddmadrasser är Panda-bäddmadrassen en av de bästa vi har testat.

När det gäller komfort och stöd - vi är ganska förvånade efter testning. Toppmadrassen är lite på den mjukare sidan, men stödet saknas inte, och det är därför vi är förvånade. Även om topplocket är mjukt lyckas Panda-topplocket, i kombination med en bra madrass, ändå ge dig precis rätt stöd där du behöver det. Bäddmadrassen känns naturligt lyxig och har naturligt antibakteriella egenskaper

Nackdelen är att vi tyckte att avgasning var ett problem under de första 24 till 48 timmarna, men lukten är inte skarp, vilket gör den mycket mer uthärdlig. Men trots kylande gel är det fortfarande 5 cm memory foam, så den kommer att behålla lite värme om det är riktigt varmt ute. Och slutligen, även om det är stödjande där det måste vara, kan den här toppern vara mjuk för vissa av er.

Sammantaget är detta en utmärkt produkt.

Vanliga frågor om dina Panda bäddmadrasser

För att avsluta vår Panda-övermadrassgranskning ville vi avsluta saker och ting genom att svara på några frågor om Panda-övermadrassen.

Är Panda bäddmadrass vattentät?

Tyvärr, nej, det är det inte. Men Panda Bamboo madrassskydd är det.

Hur rengör jag min Panda bäddmadrass?

Denna bäddmadrass i memory foam har ett lätt avtagbart överdrag som kan maskintvättas, så allt du behöver göra är att slänga in den i tvättmaskinen på kalltvätt (upp till 40°C) och så är det klart.

Vilken är den perfekta madrassen för en Panda bäddmadrass?

Helst vill du placera den här toppmadrassen på en mediumfast eller fast madrass, helst en hybrid eller en pocketfjädring.

Kan jag bara sova på en Panda bäddmadrass?

Inte riktigt. Om du inte kan sova direkt på golvet kommer du att behöva en befintlig madrass under denna bäddmadrass i memory foam.

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Topp Topper-artiklar som hjälper dig att sova

allergivänliga bäddmadrasser
02 maj 2024

Allergivänliga bäddmadrasser

Vad är det då som gör allergivänliga bäddmadrasser så speciella? Du kanske undrar om du behöver en allergivänlig bäddmadrass om du redan är nöjd med din...
Utvald bild för Silentnight Airmax Madrass Topper Review
10 maj 2024

Silentnight Airmax madrassöverdrag recension

Utformningen av Silentnight bäddmadrasser syftar främst till hög andningsförmåga, och det är precis vad du kommer att få med dessa...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska