Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Panda Hybrid Pillow Review - En ny kudde från Panda London

ett porträttfoto av vår recensent Connie

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

Utvalda bild av recension av Panda hybrid bambukudde.

9 maj 2024 5 min läsning

I denna Panda Hybrid Bamboo Pillow kommer vi att se om det här är den perfekta kudden för dig! Här är allt du behöver veta om denna avancerade hållbara kudde från Panda.

Vi är stolta över att kunna presentera den allra första tillgängliga recensionen av Panda Hybrid Bamboo Pillow. Panda är ett välkänt sömnföretag, och de erbjuder inte ett stort antal produkter.

Således varje gång de lanserar en ny produkt som är en stor sak för den brittiska sömnindustrin. Här är din nya Panda Hybrid Bamboo Pillow-recension av The Sleep Advisors.

Fördelar

En ikon som representerar ett miljövänligt och hållbart koncept
Miljövänlig
100% miljövänlig. Circle of Life-program, veganvänligt och fritt från bekämpningsmedel.
En ikon som föreställer en termometer med goda termoreglerande egenskaper
Termoreglerande
Active O2 Micro-pods säkerställer maximalt luftflöde, vilket ger en behaglig sömnupplevelse för den som sover.
en ikon som visar att produkten är stödjande
Stödjande & ortopedisk
CharcoCell Foam ger maximal konturering och ultimat komfort för alla sovpositioner.

Nackdelar

En ikon som föreställer en pengapåse som indikerar en dyr produkt
Dyrt
Även om det är värt det, kan prislappen vara hög för vissa sovande.

Vem är Panda Hybrid Pillow för?

När vi testade Panda Hybrid Pillow hade vi en ganska liknande känsla som när vi testade Panda Memory Foam Pillow. Inte för att dessa två produkter har så liknande egenskaper, utan för att de båda är lämpliga för praktiskt taget alla typer av sovande. Naturligtvis är det så i teorin, i verkligheten är det lite annorlunda, men inte signifikant.

Dimensionerna och fastheten för denna kudde är lämplig för alla tre sovpositionerna, och naturligtvis även för kombinationssovare. Höjden kan potentiellt vara ett problem för vissa magsovare. Det anses att en höjd mellan 9 och 12 centimeter är idealisk för att sova på framsidan, och loftet på den här kudden är 13 cm, så den passar de flesta magsovare, men inte alla.

På grund av det ortopediska stödet är den också bra om du har nack- eller ryggsmärta. Den är perfekt för allergiker, men vi kommer att fokusera på dess allergivänliga egenskaper senare i denna recension. Varmsömniga är en annan typ av sömnare som kommer att dra nytta av Panda Hybrid-kudden.

Funktioner som du bör känna till om Panda Hybrid Pillow

Panda Hybrid Pillow är en mycket komplex produkt som har många olika delar, men också andra funktioner som vi måste nämna. Det är därför vi har valt ut åtta funktioner som vi kommer att analysera mer detaljerat i den här delen.

En bild av pandahybridkudden av bambu med sidonät
Rayon, bambu, mikrofiber, memoryfoamkärna och polyester

Panda London ska ha en eloge för att de använder så många olika material. Det är verkligen det bästa tillvägagångssättet, men vi vet hur komplicerat det är att tillverka en sådan produkt. Rayon har en molekylär struktur som cellulosa och kallas även viskos. Som en semisyntetisk fiber kan rayon erhållas från olika naturliga källor som silke, ull och bomull. I det här fallet är det bambu. Ytter- och inneröverdrag är tillverkade av rayon som framställs av bambu.

Kärnan består av minnesskum som tillförts kol, medan nätramen och det inbyggda kärnskyddet är av 100%-polyester. Fyllningen i överdraget är en blandning av 80% bambumikrofiber och 20% nanomikrofiber.

Allergivänlig

Cirka 5% av befolkningen i Storbritannien lider av allergi. Det innebär att ett mycket stort antal kunder har en eller flera allergier och det är därför sömnföretagen måste tillverka allergivänliga produkter som allergiker kan köpa och använda utan problem.

Panda Hybrid Pillow är helt säker för alla som är allergiska mot damm, dammkvalster eller vissa material. Alla material är 100% hypoallergena och är ogästvänliga för dammkvalster. Dessutom är denna kudde antibakteriell, så när du köper den kan du vara säker på att du sover i en ren och säker miljö.

Hållbar

Varje gång vi testar en av Pandas produkter måste vi nämna hållbarhet och miljövänlighet eftersom detta företag är så dominerande inom dessa två områden. Hela bambukällan som de använder kommer från godkända skogar. Det är ekologisk bambu, odlad utan bekämpningsmedel. Den är lämplig för barn, veganer och alla andra.

Och det är inte allt. De är inte bara uppmärksamma på bambu. Alla deras produkter är miljövänliga i varje steg av produktionen. Nano mikrofiber är tillverkad av återvunnen polyester. Kudden är certifierad enligt Standard 100 enligt OEKO-TEX, som är den viktigaste standarden inom textilindustrin och som garanterar att produkten är fri från skadliga ämnen. Den är också REACH-certifierad och CertipPur-certifierad.

Temperaturreglering

Temperaturreglering var kanske inte så viktigt för några decennier sedan, men nu under sommaren upplever vi dagar och till och med veckor då temperaturen är över 35 grader Celsius. Temperaturreglering är av yttersta vikt även för personer som sover varmt året runt.

Alla kommer att bli glada över att höra att den här kudden är utmärkt för temperaturreglering, vilket inte alltid är kännetecknande för skumkuddar. Kombinationen av bambukolinfusion och intuitivt bambuöverdrag gör att det är behagligt att sova på den här kudden även mitt i sommaren.

Andningsbar

Andningsförmågan är en del av temperaturregleringen, men andningsförmågan är också viktig för andra ändamål. Tack vare Active O2 Micro-pods™ naturliga värmelagring av memory foam är inte längre ett problem.

Nätramar påverkar dessutom luftflödet så att det blir helt ostört. Bambuöverdraget andas och är dessutom svalkande. Det är därför den här kudden får A+ för andningsförmåga. Betydelsen av andningsförmåga går utöver bara temperaturreglering. När kudden andas kan allergener inte stanna kvar inuti.

Förbättrat nackstöd

Många av oss behöver ett bättre stöd för nacken. Nacksmärta är en av de vanligaste konsekvenserna av det moderna sättet att leva och sitta mer än 8 timmar om dagen. Därför är det absolut nödvändigt att vi får stöd för nacken när vi sover. Sidosovare behöver mest nackstöd, men även andra sovställningar kan dra nytta av extra nackstöd.

Denna modell är mycket stödjande, vilket CharcoCell Foam™ är huvudansvarig för. Den anpassar sig mycket bra och snabbt till förändringar i huvudets och kroppens position. Det är en egenskap som värdesätts högt av kombinatörer.

Mjuk bambuCloud-överdrag

Du behöver inte ett örngott eftersom BambooCloud-överdraget ger allt du behöver. Den är mycket mjuk och fluffig för en vilsam natts sömn. Som vi redan har nämnt är andningsförmågan utmärkt. Kuddöverdraget är allergivänligt. Det är lätt att ta av och sedan kan du tvätta det i tvättmaskinen. Kom ihåg att tvätta den i kallt vatten eller upp till 40 grader Celsius. Milda rengöringsmedel rekommenderas. Häng sedan upp den på tork, använd inte torktumlare.

10 års garanti & 30 nätters provperiod

Vi känner inte till att någon av de brittiska sömntillverkarna erbjuder en 10-årsgaranti för en kudde, förutom Panda London. Både Panda Bamboo Memory Foam Pillow och Panda Hybrid Pillow levereras med 10 års garanti. Detta är verkligen spektakulärt när vi vet att branschgenomsnittet är 2 år. Den 10-åriga garantin innebär att du kommer att kunna sova på den här kudden i ett helt decennium utan att dess egenskaper förändras, vilket är anledningen till att det här är en bra investering.

Du har 30 nätter på dig att prova den och se till att du vill använda den under de kommande 10 åren eller mer. Om du inte är nöjd kan du returnera den och Panda kommer till och med att täcka portokostnaderna. Var bara försiktig så att du inte skadar den under testperioden.

En bild av Panda hybrid bambukudde i en stängd miljövänlig förpackning.

Recension av Panda Hybrid Pillow

En bild av en bambukudde av pandahybrid med ett paket.

Panda Hybrid Pillow är en produkt som lanserades i juli 2022 med målet att ge olika typer av sovare en perfekt natts sömn. Vi från The Sleep Advisors kan bekräfta att Panda London-företaget lyckades med sin avsikt. Tmåtten på denna kudde är 70 x 40 x 13 cmvilket är de mått som de flesta kunder är ute efter.

Naturligtvis finns det inte en storlek som passar alla eftersom alla har olika preferenser och kroppstyper, men det här är något som är så nära en storlek som passar alla som möjligt. Kudden är mycket stödjande och minnesskummets fasthet är medelhög.

Den är förmodligen bättre för sido- och ryggsovare än för magsovare, men vi vill inte antyda att den inte är bra för majoriteten av ryggsovare, tvärtom.

Bambu, memory foam och polyester är de material som den är tillverkad av. Det speciella minnesskummet med bambukol är ortopediskt godkänd. Panda Hybrid utmärker sig när det gäller temperaturreglering och renlighet. Överdrag av bambu är avtagbar och kan tvättas i maskin, och är dessutom mycket mjuk och skön. Produkten är miljövänlig och har en garanti på 10 år. Du har 30 nätter på dig att testa den själv.

VIKTIGA FUNKTIONER:

  • Typ: Hybrid
  • Fasthet: Medium fast
  • Mått och dimensioner: 70 x 40 x 13 cm
  • Vikt: 2,2 kg
  • Avtagbart skydd: Ja

Vad vi gillar med Panda Hybrid Pillow

Vad vi inte gillade med Panda Hybrid Pillow

De vanligaste problemen med Panda Hybrid Pillow och hur man löser dem

En bild av Panda Hybrid bambu kuddnät.

Vi hade svårt att hitta något gemensamt problem med Panda Hybrid Pillow. Varför är det så? Eftersom den här produkten inte har någon större nackdel eller vanligt problem. Det enda som kom att tänka på var avgasning.

Du kommer säkert att märka den distinkta doften av både memory foam och bambu när du packar upp den. Detta mindre problem kan lösas genom att lämna det till luft ut för en dag eller två och det är det. Du kan också omedelbart tvätta locket, vilket kommer att minska den obehagliga lukten. Men eftersom du vet att avgasning inte är en följd av farliga ångor kan du använda den direkt utan att oroa dig.

Kontrollera det bästa alternativet till Panda Hybrid Pillow

Eftersom Panda Hybrid Pillow är den nyaste produkten på marknaden behöver vi mer tid för att jämföra den med kuddar från andra tillverkare. Vi ville göra recensionen tillgänglig för dig så snart som möjligt, så vi jämförde Panda-kuddar eftersom vi hittade vissa likheter och skillnader.

Panda Bambu Memory Foam Kudde

en produktbild av panda lyxig bambu memory foam kudde

Även om den är 1 cm tunnare jämfört med huvudprodukten i vår recension kan den fortfarande vara för hög för vissa magsovare. Denna skillnad på 1 cm kommer dock att göra den mer bekväm för vissa andra magsovare, så de bör dra nytta av provperioden och prova den. Den är tillverkad av 3:e generationens memory foam, som ger ett unikt stöd och är mycket slitstarkt. Det förlorar inte form eller densitet över tid.

Panda Memory Foam Pillow är klädd i ett miljövänligt, allergivänligt bambuöverdrag som är avtagbart och kan tvättas i maskin. Det är certifierat enligt Standard 100 av OEKO-TEX. Kudden har en mycket god andningsförmåga och värmeavgivningen är försumbar jämfört med andra kuddar av memory foam.

Du kan läs vår mer djupgående Panda Bamboo Pillow recension. I den recensionen hittar du mer om Panda Toddler Pillow och Panda Kids Pillow också.

Fördelar

En ikon som föreställer en bambu
Hållbar bambu
Kudden använder bambu som är hållbart odlad och fri från bekämpningsmedel. Den är samtidigt allergivänlig.
En ikon som visar goda kylegenskaper
Kylning och brethable
Håll dig sval och svettfri, hela tiden, året runt.
En ikon som föreställer en tvättmaskin och som illustrerar en produkt som är lämplig för maskintvätt
Kan tvättas i maskin
Ta bort locket och tvätta det i en tvättmaskin.

Nackdelar

En ikon som föreställer en magsovare, vilket illustrerar att produkten inte är vänlig mot magsovare
Inte för magsömniga
Magsömniga kan behöva en kudde med lägre loft.
En ikon som föreställer en linjal som visar att det saknas olika storlekar och dimensioner
En storlek
Det finns bara en storlek.

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

När du har kommit till den här delen av recensionen (om du har läst den i sin helhet) har du förmodligen redan kommit till flera slutsatser själv, varför den här produkten är bättre än några andra liknande. Vi har valt ut de tre viktigaste funktionerna enligt vår åsikt - stöd, säkerhet och hållbarhet. Kuddar med ortopediskt stöd är vanligtvis för fasta, men det är inte den här, den är stödjande och bekväm på samma gång.

När vi säger säkerhet menar vi alla de certifikat och standarder som den har. Alla garanterar att den är helt säker för din hälsa, även om du har en allergi. Vi kan inte låta bli att nämna hållbarheten, som är uppenbar, även om det är svårt att bevisa det för en produkt som har funnits på marknaden under så kort tid. Men trots allt talar den 10-åriga garantin för sig själv.

Hur testade vi produkten?

En bild av Panda Hybrid-bambukudden i en förpackning

Vi blev mycket glada när vi kontaktades av företaget Panda London och erbjöds att vara en av de första nischade webbplatserna, om inte den första, som fick möjlighet att oberoende testa denna produkt. Vi ser det som en komplimang till de ansträngningar som hittills gjorts för att på ett realistiskt sätt presentera de produkter som finns tillgängliga på den brittiska sömnmarknaden.

Snart var produkten på vår adress och eftersom den stod högst upp på vår prioriteringslista började vi omedelbart testa den. Vi kontrollerade kvaliteten på hantverket, utförde underhåll och hållbarhetstest. Vi tyckte inte att avgasningen var problematisk, så det fanns ingen anledning att skjuta upp testningen en dag eller två.

Sedan testade vi den praktiskt taget oavbrutet, för varje ögonblick sov en av medlemmarna i vårt testteam på den så att den här recensionen skulle kunna läggas ut på nätet så snart som möjligt. När vi var säkra på att vi hade sett alla funktioner och att olika typer av sovare hade testat den, var allt som återstod att skriva en recension.

Övergripande intryck av produkten efter testningen

En bild av Panda hybrid bambu kudde underifrån.

Enligt vår mening är detta en av de bästa hybridkuddarna på marknaden. Panda London uppmärksammade varje funktion och det är så vi fick en produkt som vi inte kan hitta ett enda större fel.

Panda Hybrid Pillow är mycket stödjande, vilket motiverar den ortopediska klassificeringen den har. Olika typer av sovande kommer att tycka att det är mycket bekvämt också, vilket är lika viktigt för en kudde.

Temperaturreglering och andningsförmåga gjorde oss inte besvikna. Vi tror att även de som sover varmt kommer att få en behaglig natts sömn under sommaren eller i ett rum med värme. När det gäller miljövänlighet och säkerhet förväntade vi oss inget mindre från det här företaget. Hållbara produkter har varit deras fokus från början. I slutändan är det alltid svårt att ge testpersonernas betyg på produkten, särskilt när vi tänker på att ge det högsta betyget - 10. Eftersom ingenting är perfekt ger vi 9,5.

Men efter att ha läst vår Panda Hybrid Bamboo Pillow-recension, vad tyckte du? Låt oss veta i kommentarerna!

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Vanliga frågor om din Panda Hybrid Pillow

Ta reda på svaren på några av de vanligaste frågorna om din nya Panda Hybrid Pillow i det sista avsnittet i vår recension.

Är Panda Hybrid Pillow bra för ryggsömn?

Den är perfekt för ryggsovare på alla sätt, så om du sover på rygg är vi säkra på att du kommer att bli mycket nöjd med den.

Bör magsömniga sova på Panda Hybrid Pillow?

De flesta som sover på magen kommer att tycka att den här kudden är bekväm, men det finns några undantag.

Kommer sidosovare att tycka att Panda Hybrid Pillow är bekväm?

Ja, Panda Hybrid Pillow är bekväm och stödjande för de vanligaste sovpositionerna.

Har Panda Hybrid Pillow avgasning / obehaglig lukt?

Det gör det, men lukten kommer att försvinna på ett ögonblick och du behöver inte oroa dig, det är inte alls farligt.

Kan jag använda Panda Hybrid Pillow direkt?

Ja, du kan använda den direkt om du inte har något emot avgasning.

Är Panda Hybrid Pillow ergonomisk?

Nej, Panda-kudden har inte en ergonomisk form, utan snarare en vanlig kuddform.

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Fler artiklar om kuddar som hjälper dig att sova

Utvald bild för Ger din kudde dig rynkor.
02 maj 2024

Ger din kudde dig rynkor?

Låt oss börja med att ställa en mycket enkel fråga - vad orsakar rynkor? Tja, rynkor orsakas av en kombination av ...
Bild på nanokuber av Simba open cellfoam.
02 maj 2024

Simba Nanokuber

Om det inte är möjligt att justera kuddens loft och fasthet, kommer den specifika kudden verkligen inte att passa alla, eftersom alla kuddar är...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska