Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Panda Memory Foam Pillow Review

ett porträttfoto av vår recensent Connie

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

En profilbild för Paige, vår sömnrådgivare

Presenterad av

Paige - Våra presentatörer

Stäng-knappen

9 maj 2024 11 min läsning

Att välja kudde är inte ett beslut som du ska ta lätt på. Det kommer att påverka din sömn, ditt välbefinnande och många andra aspekter av livet. Panda Memory Foam-kudden lovar att göra det beslutet enklare för dig genom att ge dig stöd, komfort och kvalitet - allt i ett. Kommer den att hålla vad den lovar? Låt oss ta reda på det tillsammans.

Med en halvlåg profil borde Panda Memory Foam-kudden kunna ge stöd och komfort för både sido-, rygg- och magsovare - åtminstone i teorin. I praktiken blir det ganska uppenbart att sido- och ryggsovare är de som drar mest nytta av denna bambu-inklädda minneskumkudde, främst på grund av den stödjande karaktären hos denna miljövänliga kudde.

Med detta sagt kom en annan grupp av sovande i åtanke när vi pratade om vem Panda Memory Foam-kudden är idealisk för - sovande med nacksmärta. Att lindra nacksmärta kan vara knepigt, eftersom du kanske måste justera din sovposition, kanske till och med byta madrass, men det första steget är alltid att byta kudde.

Vem är Panda Memory Foam-kudden för?

Med en halvlåg profil borde Panda Memory Foam-kudden kunna ge stöd och komfort för både sido-, rygg- och magsovare - åtminstone i teorin. I praktiken blir det ganska uppenbart att sido- och ryggsovare är de som drar mest nytta av denna bambu-inklädda minneskumkudde, främst på grund av den stödjande karaktären hos denna miljövänliga kudde.

Med detta sagt kom en annan grupp av sovande i åtanke när vi pratade om vem Panda Memory Foam-kudden är idealisk för - sovande med nacksmärta. Att lindra nacksmärta kan vara knepigt, eftersom du kanske måste justera din sovposition, kanske till och med byta madrass, men det första steget är alltid att byta kudde.

Fördelar

en ikon som visar ett avtagbart lock
Överdrag av bambu
Avtagbart allergivänligt bambuöverdrag.
En ikon som föreställer en tvättmaskin och som illustrerar en produkt som är lämplig för maskintvätt
Tvättmaskinsvänlig
Kall tvätt i 40 C grader. Hängtorka.
En ikon som visar fri frakt
Fri frakt
Fri leverans inom Storbritannien.

Nackdelar

En ikon som föreställer en magsovare, vilket illustrerar att produkten inte är vänlig mot magsovare
Inte för magsömniga
Vissa magsovare tycker att den är för hög.
En ikon som föreställer en linjal som visar att det saknas olika storlekar och dimensioner
Endast en storlek
Endast en storlek finns tillgänglig för vuxna.

Vad använder vi den här produkten till?

Kuddar har ett ganska begränsat användningsområde - i alla fall vissa av dem. Panda Memory Foam-kudden, å andra sidan, används för att lindra smärta i nacke, axlar och huvud och främjar korrekt ryggradsinriktning, få en god natt av uppfriskande, föryngrande sömn, och mycket mer.

ta bort överdraget på pandakudden

Men låt oss inte dra ut på det här. Här är vad vi kan använda Panda Memory Foam-kudden till. Vi kan använda den till att:

Finns Panda-kudden i olika versioner?

Panda är välkänt som ett kundorienterat företag och den som är bekant med deras erbjudande blir därför inte förvånad över att Panda har flera versioner av den berömda Memory Foam Bamboo-kudden. De två andra versionerna av kudden är anpassade för barn, närmare bestämt för spädbarn och barn som är flera år gamla.

Kudde för barn i bambu och memory foam

en produktbild av Panda Kids Memory Foam Bamboo Pillow 4+

Det är mycket viktigt att ditt barn får en bekväm och stödjande kudde redan i tidig barndom. Om han eller hon sover på en kudde som inte kan ge allt han eller hon behöver kommer det att påverka sömnkvaliteten. Men det kan också påverka utvecklingen, eftersom felaktig sömnposition leder till problem med nacke och ryggrad. Precis som Panda Memory Foam Bamboo-kudden för vuxna är den här modellen för barn tillverkad av 3:e generationens memory foam som ger ett mycket bra stöd utan att kompromissa med komforten.

Den här produkten är 100%-säker, eftersom den är naturligt antibakteriell och allergivänlig. Den är tillverkad av etiskt framställd ekologisk bambu. Kids Memory Foam Bamboo-kudden är så hållbar att vi förväntar oss att ditt barn kommer att använda den tills han eller hon växer ur den. Överdraget är avtagbart och kan maskintvättas för enkel skötsel.

VIKTIGA FUNKTIONER:

Fördelar

En ikon som avbildar en fast och stödjande yta som indikerar stöd och fasthet
Stöd
Mycket stödjande, för de flesta sovande.
En ikon som visar luft som passerar genom ett tyg
Andningsförmåga
3:e generationens memory foam och bambu ger god andningsförmåga.
En ikon som föreställer en mikrob och illustrerar en antibakteriell produkt
Antibakteriell
Bambu är naturligt antibakteriellt.

Nackdelar

En ikon som visar avgasning
Lätt avgasning.
Potentiella problem med avgasning under de första dagarna.

Babykudde av bambu och memory foam

Bild av Panda Bambu Memory Foam kudde för småbarn

Kuddar är inte säkra för nyfödda och vanliga kuddar rekommenderas inte heller för barn under två år. Men Baby Memory Foam Bamboo-kudden är tillverkad för att vara helt säker för spädbarn från 12 månader. Den har till och med en barnvänlig dragkedja. Den speciella kontur-kurv-designen är utmärkt för att förebygga platt huvud-syndrom. Kudden har ett lågt loft för att hålla barnets nacke i rätt position. Precis som alla andra Panda's-produkter är den mycket hållbar och lätt att underhålla, och dessutom allergivänlig och miljövänlig.

Den har en mycket god andningsförmåga, vilket är mycket viktigt eftersom temperaturregleringen ännu inte är helt utvecklad hos spädbarn. Den levereras med 10 års garanti, så du bör spara den till ditt nästa barn eller ge den till någon, eftersom hållbarheten är på högsta nivå.

VIKTIGA FUNKTIONER:

Fördelar

En ikon som föreställer ett förstoringsglas som indikerar hög kvalitet
Hög kvalitet
Högkvalitativa material med certifikat.
En ikon som föreställer en ryggsovare
Förebyggande av syndromet platt huvud
Flat-head-syndromet är säkert tack vare sin design och sina material.
En ikon som representerar ett miljövänligt och hållbart koncept
Miljövänlig
Miljövänligt koncept och hållbarhet.

Nackdelar

En ikon som visar avgasning
Eventuell avgasning
Eventuell avgasning under de första dagarna.

Funktioner som du bör känna till om Panda-kudden

Nu när vi har blivit bekanta med vad Panda Memory Foam-kudden kan göra för oss, låt oss dyka lite djupare och förstå alla funktioner som denna stödjande minneskumkudde ger till bordet.

huvuddragen i Panda-kudden. Vår recensent håller den i sitt knä

Ett hållbart bambumaterial

En av de mest förbisedda egenskaperna hos en kudde är dess örngott. Med Panda Memory Foam-kudden kommer du aldrig att känna behovet av att skaffa ett separat örngott. 

Pandas kuddfodral i bambu är överdådigt mjukt och andas naturligtAllt tack vare den hållbart anskaffade bambu som används för att tillverka örngottet. Som du säkert vet är bambu en av världens mest förnybara resurser - för att inte tala om en av världens bästa. Det är naturligt antibakteriellt och fientligt mot mikroorganismer, bakterier, parasiter, vägglöss och dammkvalster, och andra vanliga hushållsallergener. 

Dessutom är den fina texturen och den lugnande karaktären hos Bambufiber är extremt skonsamt mot hudenoch ger dig en strålande hy och en skinande ren hud.

Stöd till medelstora företag

Anledningen till att vi i början sa att Panda Memory Foam-kudden är utformad för alla tack vare sin medium-fasta stödprofil. Så snart du vilar huvudet på Panda Memory Foam-kudden kommer du att uppleva dess lugnande komfort, konturering och precis rätt nivå av stöd, för precis som med madrasser - du kan inte gå fel om du väljer medium-fast. 

Som sådan, den här kudden passar bäst för sido- och ryggsovare, och även om vissa magsovare kan tycka att den är lite hög och fast, ett anständigt antal av dem kommer fortfarande att kunna njuta av det. De allra flesta som sover på mage föredrar trots allt lite loft under huvudet, och det faktum att kudden är ganska stor och gosig gör den till ett ganska bra val även för dem.

3:e generationens minnesskum

Det som gjorde det möjligt för Panda Memory Foam-kudden att vara så stödjande är 3rd generationens memory foam-teknik som Panda har utvecklat. 

Efter år av forskning och försök har Pandas memory foam-kudde äntligen fulländats med det senaste och bästa inom memory foam-teknik. Denna 3rd Generationsskum ger ett unikt stödvilket är en av anledningarna till att den är så bekväm för praktiskt taget alla sovställningar.

Det som också gör detta skum fantastiskt är dess lyhördhet och studs. De flesta kuddar av memory foam sjunker ihop och tappar formen efter ett tag, vilket inte är ett problem för Panda Memory Foam-kudden. 3rd Generationsskummet är mycket följsamt och återgår till sin naturliga form på några sekunder, även efter en hel natts användning.

Inbyggt nätskydd och överdrag i bambu och polyester som andas

För att skydda kudden mot damm, smuts, svett och fläckar, Panda har kapslat in sin bas av memory foam i ett kuddskydd av mesh-tyg. Det är inte många kuddar som levereras med det, och ärligt talat vet vi inte riktigt varför det är så. Ett inbyggt madrasskydd kommer säkert att ge din kudde några år till, så vi uppskattar verkligen den här funktionen, och vi är säkra på att du också kommer att göra det. 

På utsidan, vi har ett avtagbart överdrag som kan maskintvättas och som är tillverkat av 40% bambu (på utsidan) och 60% polyester (på insidan). I grund och botten kan du se det här örngottet av bambu som ett örngott i två lager, där polyesterbasen ger stöd och den yttre bambufibern ger komfort, mjukhet, antibakteriella egenskaper och så vidare.

12 cm loft

Med sina 12 cm är Panda Memory Foam-kudden i stort sett idealtjock. Det är mer än tillräckligt med loft för att ge ordentligt stöd åt nacke och huvud när du sover på sidan eller ryggen. I båda fallen kommer kuddens kanter att stödja din nacke och hålla den i en lämplig position medan ditt huvud vilar bekvämt i mitten av kudden.

Å andra sidan.., 12 cm kan vara lite för högt för magsovare, i alla fall i teorin. Men som vi alla vet är det många som sover på mage som kramar sina kuddar, och om det är så du sover - kommer den här kudden att vara så bekväm som du vill att den ska vara.

Underhåll vid 40 grader

Att underhålla Panda Memory Foam-kudden är så enkelt som det bara kan bli. Örngottet i bambu/polyester är lätt att ta av och kan tvättas i 40 grader Celsius. Du kan torktumla den, men vi rekommenderar att du låter den lufttorka. 

Memory foam-kärnan, tillsammans med det inbyggda skyddet, kan inte tvättas i maskin och bör inte blötläggas. Om du behöver rengöra den - torka av den med en fuktig trasa.

10 års garanti

Panda är så säker på kvaliteten på sin produkt att de kommer att erbjuda dig en 10 års garanti för denna kudde. Enligt vad vi har lärt oss av våra tester kanske du bara kan njuta av den här kudden i ett helt decennium innan du behöver byta ut den.

Skummet är ganska slitstarkt och hållbart, och det faktum att det skyddas med ett kuddskydd i mesh gör att det säkert tar ett par år längre att använda.

30 dagars provperiod

Oavsett hur bra kudden är - alla kommer inte att tycka om den. Det är därför Panda erbjuder dig en 30 dagars pengarna-tillbaka-garantiså att du kan ta god tid på dig och verkligen testa kudden. 

En provperiod på 30 nätter ger dig mer än tillräckligt med tid för att utvärdera kudden och ta reda på om den fungerar för dig eller inte. Om den inte gör det, du kommer att kunna returnera den för full återbetalningoch du behöver inte ens betala fraktkostnader - Panda tar hand om det.

Förpackning av återvunnet material

En annan bra sak med Panda Memory Foam Pillow, eller någon annan Panda-produkt för den delen, är att de skickas i återvunna och återvinningsbara lådor. 

en mage av panda bambu memory foam kudde paket

Panda strävar efter att hålla sin miljöpåverkan så låg som möjligt och skickar sina produkter i miljövänliga förpackningar är ett av de bästa sätten att uppnå detta.

Recension av Panda Memory Foam-kudde

Vår recensent sover på en Panda-kudde

Nu, för det evenemang som ni alla har väntat på - Panda Memory Foam kudde recension. Först och främst, låt oss börja med fysiska egenskaper och design. Detta är en vanlig kudde av memory foam med ett enda block av memory foam som bas.

Kudden är platt men nedåtböjd runt kanterna, till skillnad från contour- eller nackkuddar av memory foam som böjer sig uppåt. Det är den här designen som gör Panda Memory Foam-kudden lämplig för de flesta sovande. När det gäller örngottet är det fint och vitt, med en söt men subtil pandalogotyp i det övre högra hörnet.

När det gäller kuddens prestanda - den är fantastisk. Det är verkligen inget fel med det. Allt som en kudde behöver göra, Panda Memory Foam-kudde gör utmärkt. Den är både bekväm och stödjande, oavsett vilken position du sover i. Den orsakar inte huvudvärk som vissa andra kuddar av memory foam gör, tack vare sin design och medelhög fasthet.

Dessutom, till skillnad från många andra kuddar med minnesskum, är den här inte blir varm under natten. Skumkärnan behåller värmen, men kuddfodralet i bambu kompenserar för det. Kuddfodral i bambu är kända för sina termoreglerande egenskaper, och den som finns här är inget undantag. 

Sammantaget är detta en fantastisk kudde, nästan vem som helst skulle kunna njuta av. Och även om du inte råkar tycka om den - det finns en månadslång provperiod att förlita sig på och få tillbaka dina surt förvärvade pengar.

VIKTIGA FUNKTIONER:

Fördelar

En ikon som föreställer kedjelänkar som indikerar hållbarhet
Mycket stödjande, bekväm och hållbar
En ikon som föreställer en medalj som indikerar en garanti
10 års garanti och 30 nätters provperiod
En ikon som föreställer en tvättmaskin och som illustrerar en produkt som är lämplig för maskintvätt
Avtagbart örngott i bambu som kan maskintvättas.

Nackdelar

En ikon som föreställer en pengapåse som indikerar en dyr produkt
Vissa kunder kanske tycker att den är lite dyr
En ikon som föreställer en magsovare, vilket illustrerar att produkten inte är vänlig mot magsovare
Vissa magsovare kan tycka att den är för hög.

Vad vi gillar med Panda-kudden

Varför vi inte gillar Pandakudden

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Panda bamboo memory foam är en lyxig skumbaserad kudde som använder naturligt och allergivänligt bambumaterial för att säkerställa bästa möjliga sömnupplevelse. På grund av sin struktur, premiummaterial och högkvalitativa hantverk är denna kudde bland de 3 bästa kuddarna . Tack vare sin struktur och innovativa material och teknik kan den snabbt bli ett favoritval för många sovande (på grund av den "mångsidiga" strukturen som ger en god sömn för alla). Därför är den, det är en av de bästa allroundkuddarna som någonsin tillverkats .

Hur testade vi produkten?

Som alltid börjar vi våra recensioner med att testa produkten. Men för att börja testa måste vi först beställa produkten. Att beställa Panda Memory Foam-kudden var väldigt enkelt. Allt vi behövde göra var att besöka deras webbplats, göra en beställning och några dagar senare var kudden vid vår dörr. Och åh, frakt och leverans var gratis.

Panda kudde recension - vår presentatör testar kudden genom att klämma på den

Efter en första inspektion av kudden och förpackningen konstaterade vi att allt var i perfekt skick, så vi fortsatte med att testa kudden. För att testa den har vi alla tillbringat flera dagar och nätter med att testa den. Var och en av våra teammedlemmar tillbringade timmar med kudden och testade dess komfort, stöd, lyhördhet, hållbarhet och mycket mer. När alla var klara med den satte vi oss ner och diskuterade resultaten av våra tester tills vi slutligen kom fram till ett objektivt omdöme, baserat på vilket vi skrev den här recensionen.

Vanliga frågor om din nya Panda-kudde

Om du har några andra frågor om Memory Foam Pillow från Panda - vi har täckt dig. Vi har sammanställt en lista med några av de vanligaste frågorna för att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din kudde.

Är Panda bambukudde med minneskum bra för sidosovare?

Ja, absolut! Panda Memory Foam Bamboo kudde är mer än bra för sidosovare.

Bör frontsovare använda en Panda-kudde?

Det beror på vad du tycker. Generellt sett finns det bättre kuddar för frontsovare, men Panda Memory Foam-kudden bör också göra tricket.

Är Panda-kudden bra för ryggsömn?

Ja, det gör den. Panda Memory Foam-kudden ger ryggsovare allt nödvändigt stöd och komfort.

Hur tvättar jag min Panda-kudde?

Allt du behöver göra är att ta bort bambuöverdraget, lägga det i en tvättmaskin och ställa in temperaturen på 40°C. Och så är det klart!

Kommer Panda-kudden i en låda?

Ja, det är den. Panda-kudden levereras i en återvunnen och miljövänlig låda.

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Rekommenderad läsning:

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Fler artiklar om kuddar som hjälper dig att sova

Utvald bild av varför blir kuddar gula.
02 maj 2024

Varför blir kuddar gula?

Kuddens livslängd påverkas av det material som den är tillverkad av. Latex- och bovetekuddar är förmodligen de mest hållbara, men ...
Utvalda bild av recension av Panda hybrid bambukudde.
09 maj 2024

Panda Hybrid bambu kudde recension

När vi testade Panda Hybrid Pillow hade vi en ganska liknande känsla som när vi testade Panda Memory Foam Pillow. Inte för att dessa två produkter...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska