Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Scooms ungerska gåsduntäcke recension

ett porträttfoto av vår recensent Connie

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

bild på scooms dubbeltäcke av ungerskt gåsduntäcke

10 maj 2024 7 min läsning

Det kan vara svårt att hitta ett perfekt täcke för alla årstider. Men med ett TOG-betyg på 4,5 + 9 lovar Scooms ungerska gåsduntäcke att vara just det. Om detta täcke kommer att leva upp till sina förväntningar får vi se i vår recension.

Det här täcket är för alla som behöver ett täcke året runt. Med fluffiga och mjuka ungerska gåsflingor och naturmaterial av finaste kvalitet är detta Scooms 9 TOG-täcke lovar att vara din bästa vän genom alla årstider.

Det är inte bara lätt, underbart bekvämt och prisvärt - det här täcket kan också köpas i ett par med ytterligare två täcken. När det köps som ett dubbeltäcke förvandlas det här täcket verkligen till ett året-runt-täcke som absolut alla kan använda när som helst. Ett 9 TOG-täcke i kombination med ett 2,5 eller 4,5 TOG-täcke blir verkligen en perfekt kombination av dubbeltäcken.

Därför känner vi att vi tryggt kan säga att detta är en utmärkt allroundprodukt för alla.

Vad använder vi den här produkten till?

Som vi gör med alla 9 TOG-täcken använder vi det här för att mysa, koppla av eller få en god natts fantastisk kvalitetssömn under det. Med en TOG-klassificering på 9 kommer det här täcket att hålla dig sval och skön under sommaren, men så snart vädret blir kallare kommer du att känna värmen över hela kroppen.

Funktioner som du bör känna till om Scooms ungerska gåsdun täcke

För att bättre förstå varför det här täcket känns lätt men ändå ombonat måste vi titta närmare på vad som gör det unikt. Här är några av de funktioner som du bör känna till.

en bild av scooms dubbla ungerska gåsduntäcken tryckknappar poppers

9 TOG

Med hjälp av TOG-värdet kan du avgöra vilken typ av täcke du köper. Om du till exempel köper ett 4,5 TOG-täcke har du ett skönt, mysigt täcke för varma sommardagar, och om du å andra sidan köper ett 13,5 TOG-täcke är du varm även under de kyligaste vinternätterna.

Med en TOG-klassificering på 9 hjälper det här ungerska gåsduntäcket dig att uppnå båda sakerna. Det är tillräckligt varmt för att hålla dig varm under snöiga nätter, men ändå tillräckligt lätt för att du inte ska svettas under sommaren.

700 fyllnadskraft

Det här täcket har en fyllnadsgrad på 700, vilket är ett utmärkt betyg när det gäller täcken. Fillpower är ett sätt att mäta kvaliteten och effektiviteten hos ett fjäder- och duntäcke. Ju högre siffra, desto bättre är täcket. Ett täcke med en fyllnadsgrad på 700 är fluffigt som ett moln på grund av alla luftkammare som finns inuti. Dessa luftkammare påverkar direkt hur effektivt täcket isolerar och håller temperaturen precis rätt. Ju högre fyllnadsgrad, desto lättare blir också täcket. Återigen är det luftkamrarna som gör tricket!

90% ungersk gåsdun; 10% ungersk gåsfjäder

Detta täcke för alla årstider är fyllt med naturmaterial av högsta kvalitet - alla etiskt anskaffade. Det betyder att inga gäss har skadats när de tillverkade det här täcket. All ungersk gåsfjäder och allt ungerskt gåsdun i detta täcke kommer från gäss som har levt ett lyckligt liv, och ingen av dem har blivit levande plockad.

en bild av scooms fyllning av dubbla ungerska gåsdunstäcken

90% av det här täcket är fyllt med ungerskt gåsdun, och 10% ungersk vit gåsfjäder är endast tillsatt för extra komfort och lite tyngd.

100% sateen bomull

Alla dessa underbara naturliga fyllningar är inneslutna i ett vackert vitt överdrag.

Scooms ungerska gåstäcke levereras med ett 100% sateen bomullsöverdrag, vilket i huvudsak innebär att du får bomullslakan, bara mycket mer hållbara och glänsande. Sateen-bomull är i princip bara bomull, men den har behandlats annorlunda. Bomullsfibrerna kammas eller kardas för att bli längre, och efter det merceriseras de, vilket gör dem mer slitstarka och långlivade.

Så det är säkert att säga att detta överdrag i sateenbomull kommer att hålla länge.

300 trådtäthet

Trådantalet mäter i huvudsak tygets densitet, så i motsats till vad många tror kan du ha ett lakan eller ett överdrag med ett för högt trådantal. Enkelt uttryckt, om trådantalet är för högt kommer materialet inte att andas och kommer att behålla värmen, vilket innebär att du kommer att sova varmt och obekvämt.

en bild av scooms dubbla ungerska gåsduntäcke i ett sovrum

Det är därför Scooms ungerska gås levereras med ett idealiskt sateenbomullsöverdrag med 300 trådar. 300 trådar anses allmänt vara den perfekta trådtätheten för sängkläder, och det är därför Scooms har valt att använda den.

Plastfri förpackning

Om etiskt framställda fjädrar inte var tillräckligt för att övertyga dig om att Scooms bryr sig om miljön - kanske plastfria förpackningar gör det.

Scooms ungerska gåsduntäcke levereras i en återanvändbar materialpåse, i en återvinningsbar kartong, utan några plastinsatser eller förpackningar.

Inte nog med att detta gåsfjäder- och duntäcke levereras utan plast i paketet, det levereras också snabbt och kostnadsfritt. Om du bor i , får du gratis leverans nästa dag när du beställer Scooms ungerska gåsduntäcke.

Recension av Scooms ungerska gåsduntäcke

scooms dubbel hungarisk gåsdun täcke rullad

Nu till huvudevenemanget - recensionen av Scooms Double Hungarian Goose Down täcke.

Vårt första intryck var utmärkt, och vi är glada att kunna säga att det inte har förändrats när vi har tillbringat mer tid med täcket. Med 9 TOG är det här täcket perfekt för alla årstider. Ett täcke som detta borde vara en del av allas sovrum.

Vad som är ännu bättre är att du kan få det här som ett dubbeltäckepaket också. Kombinera det här med ett 4,5 TOG- eller ett 2,5 TOG-täcke och få ett perfekt täcke för året runt.

Allt som allt kändes täcket verkligen fantastiskt. Det var fluffigt, lätt men ändå lite gosigt. Det kändes alltid som om det kramade om oss, och det är så ett täcke ska kännas - inte för lätt eller för tungt. Täcket var bekvämt, andades och hade inte någon konstig lukt som man ibland kan stöta på när man använder ett fjäder- och duntäcke.

Att göra ett dun- och fjädertäcke allergivänligt är också en stor bedrift. Det här täcket är så allergivänligt som man kan bli. Det är både Nomite- och OEKO-TEX-certifierat, så du behöver inte oroa dig för att dammkvalster eller andra allergener ska störa din sömn.

VIKTIGA FUNKTIONER:
Fördelar:
Nackdelar:

Vad vi tycker om Scooms täcke av ungersk gåsdun

Vad vi inte gillade med Scooms täcke av ungerskt gåsdun

Kontrollera alternativen till detta täcke

Om du inte gillar gåsduntäcket som Scooms erbjuder dig, eller om du hellre vill ha ett vintertäcke och ett sommartäcke separat - ta en titt på det här alternativet.

OTTY Deluxe Microfiber påslakan

en produktbild av otty deluxe mikrofiber täcke

Om du föredrar ett täcke med mikrofiberfyllning - OTTY har det för dig. Det här är ett 13,5 TOG-täcke. Alla årstider fungerar inte riktigt med den här eftersom den här är utformad främst för kall vintertid. Istället får du ett varmt täcke för kalla vinternätter.

Trots att det är 13,5 TOG är det här täcket ganska lätt, bekvämt och andningsbart. Vi är säkra på att du kommer att njuta av det under hela vinterhalvåret eftersom det här är ett varmt täcke som håller dig varm hela tiden.

Fördelar:
Nackdelar:

Överväg Whole Night's Sleep Adjustable Memory Foam-kudde om du köper detta täcke

nectar's a whole night's sleep justerbar kudde i memory foam

Om du skaffar ett täcke - måste du skaffa en kudde också! Den här justerbara kudden i memory foam kan bli ett riktigt tillskott i ditt sovrum. Det här är en fullt justerbar kudde med tre kuddar som passar allas behov.

Det är ganska bekvämt, hållbart och stödjande, och trots att det är tillverkat av memory foam - är det också ganska andningsbart för att vara ett memory foam-täcke. Därför är det ett lämpligt val för vintertid, men du kan använda det under sommaren också.

Fördelar:
Nackdelar:

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Det som gör Scooms ungerska gåsduntäcke mycket bättre än alla andra liknande täcken är det faktum att de har gjort fjädrar och dun allergivänliga. Det är verkligen en anmärkningsvärd bedrift, och vi kan bara hoppas att vi får se fler av dessa produkter i framtiden. Vi kan också säga att det är en dyr kvalitet men värt din tid och dina pengar.

Hur testade vi Scooms Double Hungarian Goose Down täcke?

Testningen av det här täcket var ganska enkel, och kan vi tillägga - njutbar.

Det första vi gjorde var att beställa produkten. Leveransen var gratis, men det som är ännu mer imponerande är att den var mycket snabb. Vi fick vårt täcke redan nästa dag.

Det som verkligen imponerade på oss var att detta vita gåsfjäder- och dunfyllda täcke kom helt plastfrii en återanvändbar och återvinningsbar förpackning. Det var väldigt trevligt att se.

Därefter har vi inspekterat täcket för att se om det finns några revor eller felaktiga sömmar, och vi har kontrollerat om det finns några fläckar på överdraget eller kanske några dåliga lukter. Vi har också vägt vårt king size-täcke, och när vi såg att det vägde strax över 1 kg blev vi jätteglada.

en bild av scooms test av dubbla ungerska gåsduntäcken

Vi har tillbringat några nätter med att sova under det här täcket i både kylda och uppvärmda rum, och vi är glada att kunna säga att det kändes fantastiskt i båda dessa. Det fanns ingen svettning eller överhettning i en varm miljö, men ännu viktigare var att det inte fanns någon skakning när vi testade det i det kylda rummet.

Det var bekvämt, lätt, mjukt och andningsbart - allt man kan önska sig av ett täcke för hela säsongen.

Vanliga frågor om Scooms täcke av ungerskt gåsdun

I slutändan, låt oss svara på några vanliga frågor om detta täcke.

Är detta ett bra täcke för hösten?

Ja, man kan till och med hävda att det här 9 TOG-täcket är perfekt för hösten.

Är detta täcke tillräckligt bra för vintertid?

Ja, den här håller dig varm under vintern.

Kan jag använda det här täcket på sommaren?

Ja, du bör inte ha några problem med att hålla dig sval och torr med den här, inte ens under sommaren.

Är detta täcke allergivänligt?

Ja, detta är en OEKO-TEX- och Nomite-certifierad allergivänlig produkt.

Erbjuder Scooms fri frakt?

Ja, du får fri frakt nästa dag när du beställer den här produkten.

Får jag en provperiod med Scooms?

Ja, det här täcket levereras med en provperiod på 60 nätter.

Finns det någon garanti på täcket?

Ja, den levereras med en 10-årig garantiplan.

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Rekommenderad läsning:

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska