Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Silentnight Airmax madrassöverdrag recension

ett porträttfoto av vår recensent Connie

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

En profilbild för Gary, TSA presentatör

Presenterad av

Gary

Stäng-knappen

10 maj 2024 8 min läsning

En bäddmadrass är en av de oundvikliga sängtillbehören och är en beprövad metod för att skydda madrassen. Samtidigt ger den dig mer komfort. Silentnight bäddmadrasser är en av de bästa bäddmadrasserna du kan hitta just nu och det är därför vi har bestämt oss för att ge dig en inblick i dessa Silentnight Airmax 500 & Airmax 800 som i princip är desamma, förutom höjden.

Utformningen av Silentnight bäddmadrasser syftar främst till hög andningsförmåga, och det är precis vad du kommer att få med dessa produkter. Silentnight Airmax 500 bäddmadrass är ett perfekt val för som behöver en mycket allergivänlig sovmiljö. Så om du är en av dem som kräver allergivänliga förhållanden när det gäller madrasser och madrassöverdrag, bör du inte missa dessa recensioner!

Silentnight Airmax 800 bäddmadrass är avsedd för alla som vill förbättra komforten i sin madrass - den överdrag ger dig intrycket av att du sover på en ny madrass. Dessutom är det en svalkande och allergivänlig toppmadrass som används för förbättrad luftcirkulation och som är till stor hjälp i kampen mot kvalster och allergier.

Fördelar

En ikon som visar luft som passerar genom ett tyg
Andningsbar
Airmax-tekniken garanterar andningsförmåga hela natten.
En ikon som föreställer ett blad som indikerar allergivänliga egenskaper
Allergivänlig
Den är skonsam mot huden och orsakar inga allergirelaterade problem.
En ikon som föreställer en tvättmaskin och som illustrerar en produkt som är lämplig för maskintvätt
Tvättmaskinsvänlig
Superenkelt underhåll eftersom den är tvättmaskinsvänlig 100%

Nackdelar

En ikon som föreställer en linjal som visar att det saknas olika storlekar och dimensioner
Bara en annan tjocklek
Airmax 600 & Airmax 300 erbjuder i princip samma komfort.
En ikon som föreställer kedjelänkar som indikerar låg hållbarhet
Små problem med hållbarheten
Det finns små hållbarhetsproblem men inget att oroa sig för mycket över.

Vem är Airmax 500 och Airmax 800 till för?

Utformningen av Silentnight bäddmadrasser syftar främst till hög andningsförmåga, och det är precis vad du kommer att få med dessa produkter. Silentnight Airmax 500 bäddmadrass är ett perfekt val för som behöver en mycket allergivänlig sovmiljö. Så om du är en av dem som kräver allergivänliga förhållanden när det gäller madrasser och madrassöverdrag, bör du inte missa dessa recensioner!

Silentnight Airmax 800 bäddmadrass är avsedd för alla som vill förbättra komforten i sin madrass - den överdrag ger dig intrycket av att du sover på en ny madrass. Dessutom är det en svalkande och allergivänlig toppmadrass som används för förbättrad luftcirkulation och som är till stor hjälp i kampen mot kvalster och allergier.

Om företaget

Silentnight Företag är ett pålitligt sängvarumärke när det gäller madrasser och sängar tillverkning under de senaste 7 decennierna. Detta välkända företag med registrerat säte följer och sätter de senaste trenderna inom sängtillverkning och madrassdesign sedan slutet av fyrtiotalet. Företaget är en av de få madrasstillverkare vars produkter har testats vetenskapligt och godkänts av ledande universitetsexperter från Storbritannien.

Den Silentnight Företag har alltid strävat efter att kombinera sitt rika arv och traditionella synsätt med moderna genombrott inom madrasstillverkning. Företaget är miljömedveten och använder endast högkvalitativa och testade material för en god natts sömn.

Detta brittiska företag måste erbjuda olika högkvalitativa och hållbara produkter som kan inreda sovrummet med allt från säng till ljus, dofter och leksaker.

Företaget är känt för sina många produkter, till exempel Wellbeing Cool Touch topper, Deep Sleep topper, 7-zoners madrass med minnesskum, Airmax-kudde, Geltex-kudde och Pocket Spring-madrasser, divaner i olika originella utföranden och klassiska träbäddar. Bland många andra produkter, Silentnight tillverkar också husdjurssängar av memory foam och husdjurssängar med mikroklimatfyllning. Besök den här länken om du är intresserad av att hitta fler av deras produkter.

Granskning av Silentnight Airmax 500 bäddmadrass

Silentnight Airmax 500 bäddmadrass

Silentnight Airmax 500 bäddmadrass är en hypoallergenisk bäddmadrass som ökar den fria luftcirkulationen och leder till en perfekt natts sömn. Denna topper är mest fördelaktig för personer med känsliga andningsorgan. Men på grund av dess hög komfort och värmeär den väl lämpad för alla som vill ha en bättre sömnupplevelse, från små barn till äldre. Denna topper syftar främst till att ge en fräschare, varmare och bekvämare sovmiljö.

Du kan vinna tillräckligt stöd för din ryggrad från den här toppern, och den kommer att förvandla din madrass till en bekväm sovyta. Silentnight Airmax 500 Topper är en utmärkt val för personer som är mycket känsliga för kyla eftersom den ökar och bibehåller värmen. Så i allmänhet är denna topper ett trevligt sovrumstillägg för de kallare månaderna av året.

Granskning av Silentnight Airmax 800 bäddmadrass

Silentnight Airmax 500 bäddmadrass närbild

Detta 8 cm djup bäddmadrass har en konstruktion med dubbla lager, vilket innebär att det kommer att påverka din madrass ytterligare att försämras mycket lite. Dessutom är konstruktion med dubbla lager är något du kommer att känna så snart du lägger dig ner på Silentnight Airmax 800 bäddmadrass eftersom den kommer att ge dig mjukhet och komfort. Det bör inte missas att nämna hur mycket konstruktionen med dubbla lager påverkar andningsförmågan, eftersom Det gör att luften kan cirkulera. Luften kommer att cirkulera fritt runt dig och denna toppmadrass gör att du inte blir för varm, och bäddmadrassen får inte heller någon obehaglig lukt.

Också, du kommer inte att känna någon kemisk lukt när du öppnar den eftersom den andas. Silentnight Airmax 800 bäddmadrass har elastiska hörnremmar som är mycket lätta att justera. När du har monterat dem runt din madrass kommer topplocket att stå helt stabilt och du kommer inte ens att märka att du faktiskt har ett extra lager över madrassen, utan du kommer bara att känna komfort och andra funktioner. Hörnremmarna är lämpliga för madrassdjup upp till 30 cm. Toppen är den är även allergivänlig och du kan enkelt tvätta den i tvättmaskin.

Material

Test av Silentnight Airmax 500 bäddmadrass

Dessa bäddmadrasser är tillverkade av polyester med lager med hög andningsförmåga. Detta material kan tvättas vid låga temperaturer, vilket är ett stort plus för denna produkt. Materialet är mjukt, behagligt, lätt att underhålla, absorberar inte lukt och är mycket allergivänligt. Detta material är ett utmärkt val för alla som har problem med allergier. Silentnight Airmax 800 Topper är tillverkad med en speciell design som ger en viss ihålighet mellan lagren. Konstruktörerna har använt ihåliga fibrer för att förbättra materialets andningsförmåga.

Support (både i mitten och på kanten)

Silentnight Airmax 500 Topper ger medelhögt stöd, den behåller fastheten över tid, men det är en mjukare typ av toppers. För personer som vill ha ett mjukt och skonsamt stöd är denna topp är ett perfekt val. Du kan kombinera den med skumkuddar om du behöver ett fastare stöd för nacken men föredrar ett mjukare stöd i allmänhet. Så om din madrass inte ger dig tillräckligt med stöd och inte är så bekväm, bör den här toppern lösa problemet perfekt. Detsamma gäller för 800 topper - med den skillnaden att den ger ännu mer stöd.

Komfort

När det gäller komfort kommer båda Silentnight Airmax-topparna att uppfylla dina förväntningar om du inte behöver särskilt stöd för din ryggrad. Toppers har en förmåga att göra vilken madrass som helst bekvämare, den är mjuk och det är mycket trevligt att sova på den. Men dessa toppers är inte utformade för personer som har allvarliga problem med rygg- eller nacksmärta. Så om du inte tycker om en mjukare sovyta, se till att kombinera dessa toppers med en speciell, fastare madrass. Men på något sätt kommer någon av dessa att ge dig en bekvämt uppfriskande natts sömn.

Studsa

Denna funktion är återigen en av de stora fördelarna med dessa två produkter. Topparna behåller sin flexibilitet över tid och regelbunden tvätt förstör inte denna egenskap. Men toppmadrassen är inte särskilt fast, så studsfunktionen är återigen ganska måttlig. Så studsfunktionen kan också påverkas av typen av madrass. Du kan använda dessa toppers med en madrass med starkare studsfunktion om du föredrar att denna funktion ska förbättras mer. På så sätt får du både bättre studs och mer komfort. (Eftersom madrasser med förstärkt studsfunktion tenderar att vara fastare och reagera annorlunda på tryck).

Andningsförmåga

airmax bäddmadrass

Denna funktion är utan tvekan Silentnight Airmax Toppers bästa egenskap. De två topparna kan vara för mjuka eller för varma för vissa människor, men det går inte att ifrågasätta dess andningsförmåga. Toppers design tillåter helt oavbrutet luftflöde genom lagren och ger därmed hög andningsförmåga. Så detta är helt klart den främsta kvaliteten som dessa toppers har.

Lukt

Silentnight Airmax toppers har ingen stark kemisk lukt när de packas upp. Tack vare den höga andningsförmågan absorberar dessa toppers inte heller fukt och lukt, så det är ganska lätt att hålla dem fräscha. Eftersom toppers själva har en neutral lukt och det är lätt att rengöra dem, bör du inte ha några problem med lukten. Istället kan du förvänta dig att din toppers känns fräsch hela tiden.

Hållbarhet & underhåll

hund på tvättmaskin

Silentnight Airmax 500 & Airmax 800 är kvalitetsprodukter med lång livslängd, men rätt underhåll påverkar deras hållbarhet. Topparna bör förbli i helt oförstört tillstånd under en period på minst 2 år. Du kan förlänga denna period om du noggrant följer tvättanvisningarna och håller toppern fläckfri. Även om vissa människor märkte minskningen av stödet efter det första året, betyder det inte att du inte ska gå för den här topparen. Speciellt som underhållet är superenkelt - du kan tvätta dessa i 40 C grader.

Förhållandet mellan pris och kvalitet

Topparna finns i en ganska rimlig prisklass som beror på storleken. Dessa två erbjuder en djupare sömn och en hypoallergenisk sovmiljö med mycket opålitligt underhåll, så, förhållandet mellan pris och kvalitet är bra. Eftersom bäddmadrassen kan förvandla vilken madrass som helst till en bekväm madrass kan man säga att priset är ganska rimligt, till och med lågt. Speciellt när vi tänker på att dessa är maskintvättbara och inte benägna att krympa.

Slutsats

När vi jämför Silentnight Airmax 500 och Silentnight Airmax 800 bäddmadrasser kan vi med säkerhet säga att den senare ger mer extra komfort för den befintliga madrassen och bättre hållbarhet. Tack vare sin unika design, Airmax 500 kan tvättas många gånger i tvättmaskin utan att krympa eller skadas. Om du vill ha extra hållbarhet för en lite högre prislapp rekommenderar vi därför Silentnight Airmax 800 bäddmadrass.

Silentnight Airmax-toppmadrasser är en bra investering i allmänhet eftersom det kan göra alla typer av madrasser mer bekväma. Dessa är allergivänliga och kräver ganska enkelt och billigt underhåll. Eftersom de har hög hållbarhet är priset på topparna ganska rimligt. Sammantaget kan dessa vara ett bra tillskott till ditt sovrum, det kommer att uppfylla dina förväntningar när det gäller andningsförmåga, komfort och en frisk och hälsosam, allergivänlig sovmiljö.

Vanliga frågor om din Silentnight Airmax bäddmadrass

Vi har försökt att göra Silentnight Airmax 500 & Airmax 800 bäddmadrasser så detaljerade som möjligt och att inkludera all information du kan vara intresserad av. Det går dock alltid att lägga till något mer, både om dessa två modeller och om bäddmadrasser i allmänhet. Så vi kommer att göra det i avsnittet Vanliga frågor.

Är Silentnight bäddmadrasser långlivade?

Ja, Silentnight bäddmadrasser har lång livslängd och bör räcka i många år.

Hur tjock ska min bäddmadrass vara?

Det beror på dina behov och preferenser, men det bör vara från 4 till 10 cm tjockt.

Kan jag tvätta min Silentnight Airmax 500 & Airmax 800 bäddmadrass i tvättmaskinen?

Ja, du kan tvätta din Silentnight Airmax 800 bäddmadrass i en tvättmaskin med kallprogram eller i 40 C.

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Topp Topper-artiklar som hjälper dig att sova

Kvinna som vaknar
24 april 2024

När bör du byta ut din madrassöverdrag?

Men vi kommer också att beröra syntetiska madrassöverdrag och hybrider också. Så om du inte använder en bäddmadrass med minnesskum, oroa dig inte ...
rengöring av en bäddmadrass med en svamp
02 maj 2024

Hur rengör jag en madrass Topper ordentligt?

Den enklaste och mest uppenbara metoden för att rengöra en bäddmadrass är att ta bort bäddmadrassöverdraget och göra en bra, grundlig rengöring i...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska