Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Vesgantti lavendel madrass recension

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

Sömnrådgivare

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

en utvald bild av vesgantti lavendel madrass

2 maj 2024 7 min läsning

Vesgantti är ett sömnföretag som har blivit känt för att erbjuda högkvalitativa hybrid- och minneskummadrasser till överkomliga priser. Vi har redan gjort en recension av flera av Vesgantti-madrasserna, och Vesgantti Lavender-madrassen fångade vår uppmärksamhet på grund av tillsatsen av lavendel. I vilken utsträckning lavendel är närvarande, för vem den här madrassen är lämplig och allt annat om Vesgantti Lavender madrass hittar du i recensionen av The Sleep Advisors.

Vesgantti är ett sömnföretag som har blivit känt för att erbjuda högkvalitativa hybrid- och minneskummadrasser till överkomliga priser. Vi har redan gjort en recension av flera av Vesgantti-madrasserna, och Vesgantti Lavender-madrassen fångade vår uppmärksamhet på grund av tillsatsen av lavendel. I vilken utsträckning lavendel är närvarande, för vem den här madrassen är lämplig och allt annat om Vesgantti Lavender madrass hittar du i recensionen av The Sleep Advisors.

Fördelar

En ikon som föreställer en medalj som indikerar en garanti
10 års garanti
En ikon som föreställer en högtalare
Tyst
En ikon som visar att ingen avgasning förekommer
Ventilerade kanter.

Nackdelar

En ikon som föreställer kedjelänkar som indikerar låg hållbarhet
Hållbarhetsproblem

Vad använder vi den här produkten till?

Vi använder Vesgantti-madrassen för stöd, komfort och tryckavlastning. Den har 3 olika zoner, så stödet är riktat och tryckavlastningen känns över hela kroppen, särskilt vid tryckpunkterna. Par använder den också eftersom den minimerar rörelseöverföring, så att du inte vaknar av din partner som vänder och vrider på sig i sömnen hela tiden.

På grund av det lavendelinfunderade omslaget hjälper den här madrassen dig att sova i en trevlig, romantisk atmosfär. Vi använder den också på grund av dess andningsförmåga, som, även om det inte är den viktigaste egenskapen hos denna madrass, verkligen är tillfredsställande eftersom den innehåller mycket minnesskum. Så vi använder den för:

Funktioner som du bör veta om Vesgantti Lavender madrass

I den här delen av vår recension kommer vi att ta upp funktioner som du bör känna till om Vesgantti madrass. Tjocklek, fasthet, överdrag är bara några av de funktioner som vi kommer att berätta mer om.

en bild av strukturen på vesgantti lavendelmadrass

3-zons lavendel stretch stickat överdrag

Det första du kommer att lägga märke till när du ser din nya Vesgantti Lavender-madrass är 3-zons lavendel stretch stickat överdrag. Detta överdrag är tillverkat av polyester och har lavendelmönster som ser mycket trevliga ut och bidrar till den romantiska atmosfären i sovrummet.

Detta skydd är mycket viktigare än bara det visuella intrycket, eftersom det också påverkar mjukheten, studsen, absorberar vibrationer och buller.

Zonindelat stöd med tryckavlastning

Stöd och tryckavlastning är bland de 5 viktigaste funktionerna hos en madrass, oavsett vilken position du sover i eller vilka förväntningar du har på madrassen. Det är nödvändigt att madrassen ger dig stöd så att ryggraden är i ett neutralt läge och för att minska trycket i tryckpunkter.

en bild av vesgantti lavendel madrass hörn

Den här madrassen kommer att lyckas med det tack vare stöd och tryckavlastning med tre zoner. 3 olika zoner är till för att ge unikt stöd till varje del av kroppen, för som vi vet är inte alla delar av kroppen lika tunga. Tryckpunkterna är placerade på flera ställen. När du vaknar på morgonen efter en natts sömn på Vesgantti Lavender-madrassen kommer all smärta att försvinna.

25 cm tjocklek

Vesgantti Lavender-madrassen är 25 cm tjock, vilket är den genomsnittliga tjockleken för en hybridmadrass och vissa kunder tycker att skumlagren borde vara tjockare. Vi tycker ändå att det är den perfekta tjockleken, eftersom Vesgantti har strävat efter att göra madrassen lämplig för alla sovpositioner.

Om madrassen är tjockare passar den inte magsovare, och om den är tunnare är den för tunn för sidosovare. Det finns en möjlighet att personer som väger över 90 kg kommer att tycka att memory foam-lagren i den här madrassen är tunnare än de borde, men alla andra kommer att vara nöjda.

Förpackade spolar

Pocketresårer är viktigast för att isolera din partners rörelser medan du sover. Eftersom separata pocketfjädrar används agerar var och en av fjädrarna oberoende av varandra och kan därför göra små justeringar för varje rörelse och ge dig riktat stöd. Eftersom de är individuellt lindade överför de inte heller rörelse från en fjäder till en annan och gör dig därmed helt oberoende av din partners rörelser. Glöm stunderna när din partner väckte dig för att han eller hon sover oroligt. Tack vare den här madrassen kommer du inte att ha de problemen längre.

Ventilerad nätkant

Om du någonsin har haft en madrass eller kudde som innehåller skum, vet du att andningsförmåga och värmehållning förmodligen är de största problemen med detta material. Det är därför den här madrassen har en nätkant som förbättrar ventilationen.

Tack vare den här typen av kant störs inte luftflödet och du blir inte för varm under natten. Detta är särskilt viktigt för varma sovare som ofta tål minnesskum. Om du köper den här madrassen under sommaren kommer du omedelbart att märka bättre andningsförmåga.

Medium fasthet

Det är alltid svårt att objektivt rangordna en madrass på en fasthetsskala från 1 till 10, eftersom det beror mycket på preferenser och kroppsvikt. Vi kan dock med stor säkerhet säga att det här är en medelfast madrass och att 99% av kunderna håller med oss. Den är tillräckligt mjuk för att vara bekväm och tillräckligt fast för att ge stöd.

en bild av en hand som trycker på det översta lagret av Vesgantti Lavender-madrassen

10 års garanti & 100 nätters provperiod

Om någon gjorde en anpassad madrass åt dig och respekterade alla dina önskemål, kan inte ens en sådan madrass vara 100% bekväm och lämplig för de första nätterna. Vesgantti-företaget vet detta och ger dig därför möjlighet att prova denna madrass i 100 nätter och returnera den om den inte passar dig, vilket innebär att detta är ett riskfritt köp.

Dessutom har Vesgantti Lavender madrass en 10 års garanti så att du kan vara säker på att du kommer att använda den under det kommande decenniet.

Granskning av Vesgantti Lavendel madrass

en bild av vesgantti lavendelmadrass i ett sovrum

Vesgantti Lavendel madrass är 25 cm / 10 tum pocketfjädring memory foam medium fast madrass. På grund av dessa egenskaper är det lämplig för alla sömnpositionerså oavsett om du sover på sidan, magen eller ryggen kan du köpa den. Den finns i så många som 11 storlekar - 5 UK-storlekar och 6 EU-storlekar - så att du hittar rätt storlek för varje säng.

Den har en ventilerad meshkant för bättre andningsförmåga, vilket är viktigt för både varmsömniga och allergiker. Tack vare god luftcirkulation ansamlas inte dammkvalster och andra allergener. Dessutom är den allergivänlig. Du har 100 nätter på dig att prova den och du omfattas av en 10-årsgaranti.

VIKTIGA FUNKTIONER:

Vad vi tycker om Vesgantti Lavendel madrass

Varför vi inte tyckte om Vesgantti Lavender madrass

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Valuta för pengarna är det som gör Vesgantti Lavender-madrassen bättre än vissa andra liknande produkter. Till ett överkomligt pris får du en hybridmadrass av hög kvalitet som är bekväm, stödjande och tryckavlastande. Andningsförmågan är också mycket god liksom de allergivänliga egenskaperna. Det 3-zonerade lavendelstretchstickade överdraget är också värt att nämna. Vi förväntar oss att en madrass till det här priset ska ha 5 års garanti. Men i det här fallet får du 10 års garanti vilket är fantastiskt.

en bild av vesgantti lavendel madrass set i ett sovrum

Hur testade vi produkten?

Välj lämplig storlek, ange adressen och bara några klick skiljer dig från att beställa den här madrassen.

Din nya madrass kommer vakuumförpackad direkt till din dörr inom 3 till 5 arbetsdagar. När den anländer ska du veta att du inte kommer att kunna använda den direkt. Det beror på att även om det bara tar några minuter att expandera tar det cirka 3 dagar att nå full storlek. Under dessa tre dagar förväntar vi oss att lukten av memory foam försvinner.

Efter dessa tre dagar började vi testa den och testerna pågick hela veckan. Eftersom madrassen är en stor investering och något som är av yttersta vikt för kvaliteten på din nattsömn, var vi tvungna att kontrollera varje detalj.

en bild av vesgantti lavendel madrass uppackad

Tester har visat att den verkligen är lämplig för alla sömnpositioner. Den är också lämplig för varmsömniga och allergiker. Så det här är en mycket mångsidig produkt. Under hållbarhetstestet fick den inte högsta betyg, men garantin gäller i 10 år, så det är ingen anledning till större oro.

Vanliga frågor om din Vesgantti Lavender-madrass

Vi vill avsluta med att ge dig svar på några av de vanligaste frågorna om din nya Vesgantti Lavender-madrass.

Hur lång tid tar det för Vesgantti att leverera?

Om leveransadressen är någonstans på fastlandet kan du förvänta dig att madrassen levereras till dig inom 3 till 5 arbetsdagar, och om du bor utanför Storbritanniens fastland tar det 5 till 10 arbetsdagar.

Betalar jag för leveransen av Vesgantti Lavender madrass?

Nej, du behöver inte betala för Vesgantti Lavender madrass, gratis leverans ingår.

Är Vesgantti Lavender-madrassen bra för alla typer av sovande?

Ja, den är lika lämplig för sido-, rygg-, mag- och kombinationssovare eftersom den är medelfast och stödjande, så det är den bästa madrassen när det gäller mångsidighet.

Rekommenderad läsning:

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Fler artiklar om madrasser

Sleep Advisors recensent chockad
22 april 2024

Bästa billiga madrasser

När du ska köpa en ny madrass måste du veta vilka egenskaper som definierar madrassen. På så sätt kan du känna igen vad som ...
Utvalda bild av bästa latexmadrass Storbritannien
22 april 2024

Bästa latexmadrasser

Naturlatex är också biologiskt nedbrytbart och allergivänligt. Och i de flesta fall behöver du inte oroa dig för att några hårda kemikalier är inblandade ...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska