Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Winstons Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass Review

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Filip

Sömnrådgivare

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

Utvalda bilden av Winstons Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass.

2 maj 2024 10 min läsning

Om du är redo att spendera mer pengar för att säkerställa en bekväm natts sömn under det kommande decenniet och längre, fortsätt läsa Winstons Ultra Cotton 3500 Pillow Top madrass recension och lära dig allt om denna premiummodell.

Vem är Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass för?

Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass är en av ett slag. Eftersom du kan välja komfortgrad är den bokstavligen perfekt för 99,9% av människor. Några av de vanligaste typerna av sovande är:

 • Ryggsömn
 • Sidosovare
 • Magsömn
 • Varma sovplatser
 • Allergiker.

Vad använder vi den här produkten till?

Det främsta skälet till att köpa en ny madrass är utan tvekan vilsam sömn. Men för att kunna sova bra måste vi ha ett lämpligt liggunderlag. Så vi använder den här madrassen för:

 • Avlastning i tryckpunkter
 • Spinal uppriktning
 • Allergivänlig sömnmiljö
 • Stöd
 • Omedelbar respons
 • Temperaturreglering.

Fördelar

En ikon som visar luft som passerar genom ett tyg
Hög andningsförmåga
Det optimala luftflödet ser till att du aldrig blir för varm på den här.
En ikon som visar evighetsbollar som indikerar låg rörelseöverföring
Noll rörelseöverföring
Du kommer inte att störas av din partners rörelser.
En ikon som föreställer en medalj som indikerar en garanti
30 års garanti
30 års garanti säger tillräckligt om kvaliteten på denna produkt.

Nackdelar

En ikon som representerar ett icke avtagbart hölje
Icke avtagbart skydd
Du kan inte ta bort locket.
En ikon som visar en leverans som inte är gratis eller som tar längre tid
Leveranstiden är lång
Leveransen kan ta upp till 7 veckor

Funktioner som du bör veta om Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass

Ultra Cotton 3500 Pocket Spring Pillow Top madrass är en komplex produkt. Vi ville dock inte tråka ut dig med onödiga detaljer, så vi har valt ut sju av de viktigaste funktionerna som vi nu kommer att analysera på djupet.

Naturliga material

Syntetiska material kan helt enkelt inte jämföras med naturliga material när det gäller andningsförmåga, temperaturreglering och många andra egenskaper. Det råder ingen tvekan om att syntetiska material har inneburit en revolution, men vi tycker att det är mycket mer intressant att testa produkter som innehåller naturmaterial. Kombinationer är förstås bäst, som i det här fallet - naturmaterial plus lite skum och polyester för att göra det hela perfekt.

En bild av Winstons Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass.

Denna madrass innehåller premium bomulloch vi känner alla till bomullens egenskaper som slitstyrka, andningsförmåga och mjukhet. Men det finns ett material som särskilt fångade vår uppmärksamhet och det är kokos. Två lager är tillverkade av kokos, som faktiskt är kokosfiber. Kokos blir alltmer populärt som material för sömnprodukter eftersom det andas, ger stöd och är elastiskt. Det är därför tillverkaren har valt att lägga lager av kokosfiber både under och över pocketfjädrarna.

1500 reaktiva pocketfjädrar och 7-zonade mikrospiraler

Pocketfjädersystemet utgör hjärtat och själen i den här madrassen. Kanske förväntade vi oss ett något större antal fjädrar, men 1500 är verkligen tillräckligt, särskilt när de är av hög kvalitet som i den här madrassen.

Varje fjäder är separat innesluten i en tygficka för att eliminera rörelseöverföring, men också för att förhindra att du hör det karakteristiska gnisslande ljudet från fjädrarna när du vänder och vrider på dig. Vi gissar att lätt sömniga personer kommer att bli glada över en helt tyst madrass. De reaktiva pocketfjädrarna ger ett mycket bra stöd, och den exakta stödnivån beror på vilken fasthet du väljer. Luftflödet är obehindrat.

Vi får inte glömma 7-Zoned Micro Coils som är mycket närmare dig och ger zonanpassat stöd. Vad är egentligen zonindelat stöd? Eftersom inte alla delar av din kropp behöver lika mycket stöd är dessa mikrospiraler utformade för att ge fastare stöd på vissa ställen.

Mjuk kuddöverdrag

Bäddmadrasser är mer bekväma än andra. Även om du aldrig har haft en, antyder namnet pillow top mycket väl vad du kan förvänta dig. Den bästa jämförelsen är när du lägger en mjuk toppmadrass över en stödjande madrass. Men det är ännu bättre när det är en kuddöverdrag än en toppmadrass eftersom kuddöverdraget är fäst vid madrassen och inte rör sig.

Kuddfodralet i bomull är mycket mjukt och perfekt för att göra din nattsömn riktigt mysig. Den påverkar inte stödet alls, madrassen är lika stödjande som om den inte hade haft en bäddmadrass, men tack vare bomullsbäddmadrassen är den en av de bekvämare vi har testat hittills.

Handtuftad

Om du inte är bekant med sömnindustrin kanske du inte vet hur viktig tuftning är i madrasstillverkningsprocessen. Eller så kanske du inte ens vet vad madrasstuftning är. Vi kommer att förklara för dig. När en madrass har flera lager, som den här, måste dessa lager vara sammankopplade på något sätt, annars skulle madrassen vara mycket instabil och du skulle känna det under natten.

När du köper en billigare madrass är lagren vanligtvis limmade efter varandra. Men den här madrassen är handtuftad, vilket är det bästa alternativet och något som bara används på premiumprodukter. Med hjälp av tofsar, i det här fallet ullrosetter, är alla lager ordentligt sammankopplade och detta påverkar avsevärt stabiliteten, men också hållbarheten.

Olika komfortklasser

Så många olika kroppstyper, preferenser, behov och sovställningar. Därför är det omöjligt att en madrass kan passa alla. Utom när man kan välja fasthet. Det är precis vad tillverkaren av den här madrassen erbjuder.

En bild av Winstons Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass hörn.

Fyra olika komfortklasser - mjuk, medium, fast och extra fast - för rygg-, mag- och sidosovare med olika kroppstyper. På den officiella webbplatsen finns ett diagram som föreslår vilken klass som passar bäst för dig beroende på din kroppsvikt och sovposition. Vi har provat alla fyra och de är alla bekväma och stödjande, men naturligtvis varierar stödnivån. Om du väljer rätt för dig är en god natts sömn nästan garanterad.

Andningsaktiv och allergivänlig

Nattliga svettningar - förmodligen en av de tre vanligaste orsakerna till dålig nattsömn. Du behöver inte sova varmt för att ha problem med kroppstemperaturen under natten. Det händer alla när madrassen behåller värmen och inte andas. Men när det gäller Ultra Cotton 3500 Pillow Top-madrassen behöver du inte oroa dig. Temperaturreglering och andningsförmåga är på högsta nivå tack vare naturliga material och en konstruktion som inkluderar fjädrar.

Madrassen är också allergivänlig, vilket gör den lämplig för alla allergiker och astmatiker. Eftersom en av fyra personer har allergisymtom minst en gång om året är det mycket viktigt att köpa allergivänliga produkter. Om du tillhör dem som inte är allergisk mot dammkvalster och andra vanliga allergener är allergivänliga produkter också bra för att du ska slippa allergier senare i livet.

30 års garanti & 200 nätters provperiod

En 10-årsgaranti förväntas för en madrass i denna prisklass, men vi blev verkligen förvånade över att se att den levereras med 30 års garanti. Nectar erbjuder livstidsgaranti och är det enda företaget på marknaden som erbjuder en längre garanti än så, i alla fall vad vi känner till. Vi måste dock betona att under de första 5 åren täcks allt helt gratis, och under de kommande 25 åren kan du också räkna med reparation eller utbyte vid felaktiga material eller utförande. Men den fullständiga garantin varar inte i 30 år.

Testperioden på 200 nätter är mer än tillräcklig eftersom kroppen behöver ungefär tre veckor på sig att vänja sig vid en ny madrass. Efter en månad eller två kommer du säkert att vara helt säker på om du vill behålla madrassen eller inte.

Granskning av Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass

En bild av Winstons Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass sida.

Winstons Ultra Cotton 3500 Pillow Top-madrass är en 30 cm tjock hybridmadrass. Vi brukar börja recensionen med att berätta om fastheten och för vilken typ av sovande som är lämplig, men den här gången är situationen annorlunda.

Om du bestämmer dig för att köpa den här madrassen ska du först välja komfortklass. Till exempel mjuk om du sover på sidan och har en genomsnittlig kroppsvikt eller extra fast om du sover på magen och har en hög vikt. Detta innebär att alla kommer att kunna använda denna madrass, om du väljer rätt klass. Efter tester kan vi bekräfta detta.

Hela madrassen är mycket omsorgsfullt utformad. Tillverkaren har tagit hand om varje detalj. Det är därför Ultra Cotton 3500 bäddmadrass är så stödjande och bekväm på samma gång. Pillow top ger dig känslan av att sova på moln.

De första lagren består av bomull och mjuka polyesterfibrer, innan vi kommer till mikrospiralerna och skumlagret som ger stabilitet. Om du inte gillar skum kan du be att få naturmaterial istället. Sedan ytterligare några mjuka lager och därefter kokosfibrer som omger 1500 pocketfjädrar. Kokosfibrer är mycket elastiska och miljövänliga.

Temperaturreglering och andningsförmåga förtjänar ett A+. Den levereras med 30 års garanti och en provperiod på 200 nätter. Sammantaget kommer vi att rekommendera denna handgjorda madrass till alla som är på jakt efter en premiumhybridmadrass eftersom det är en av de bästa madrasser vi någonsin har testat.

VIKTIGA FUNKTIONER:

Vad vi tycker om Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass

Vad vi inte gillade med Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass

De vanligaste problemen med Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass och hur man löser dem

Vanligtvis, efter bara några dagar från början av testningen, vet vi vad vi ska skriva i den här delen. Så var dock inte fallet den här gången. När testperioden var slut kunde ingen i testteamet nämna ett enda större problem.

Eftersom vi tenderar att tro att ingenting är perfekt, inklusive Winstons Ultra Cotton 3500 Pillow Top-madrass, kommer vi att säga att underhåll är ett vanligt problem. Överdraget är inte avtagbart och då finns det inget direkt sätt att rengöra det förutom punktrengöring. Det är verkligen ett mindre problem eftersom det är mycket lätt att lösa - använd bara madrassskydd och lakan för att hålla sömnmiljön ren.

Kontrollera alternativen till Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass

Simba Hybrid Luxe-madrass och Dunlopillo Orchid-madrass är alternativ att överväga om du vill ha en premiummadrass men av någon anledning Ultra Cotton 3500 Pillow Top-madrass inte passar dig.

Simba Hybrid Luxe madrass

en produktbild av madrassen simba hybrid luxe

I allmänhet är Simbas produkter avancerade, oavsett om vi talar om madrasser, kuddar eller andra produkter. Simba Hybrid Luxe madrassen är det senaste tillskottet i sortimentet och förmodligen den mest avancerade Simba-madrassen hittills.

Natur- och polyestermaterial kombineras på ett utmärkt sätt, så vi har en ovansida av bambuull som andas, reglerar temperaturen och transporterar bort fukt. Under ovansidan finns ett grafitfyllt Simbatex med öppna celler som eliminerar lukt och ger ännu bättre temperaturreglering. Sedan finns det tre lager med olika högkvalitativa fjädrar och två stödjande skumlager.

Alla dessa lager inklusive liggunderlaget ger stöd, tryckavlastning, andningsförmåga och därmed en bekväm nattsömn men du kommer att behöva spendera minst 1 500 kr för att byta ut din gamla madrass mot denna lyxiga Simba-modell.

Fördelar

En ikon som avbildar en fast och stödjande yta som indikerar stöd och fasthet
Smärt- och trycklindrande
Fantastisk balans mellan fasthet och stöd.
En ikon som föreställer ett blad som indikerar allergivänliga egenskaper
Allergivänlig
100% säker för alla människor som lider av allergier.
en ikon som visar ett avtagbart lock
Avtagbart skydd
Ta bort locket och tvätta det i en tvättmaskin.

Nackdelar

En ikon som visar att produkten inte är vänlig mot sidosovare
Inte för sidosovare
Vissa sidosovare kan tycka att den är för fast.

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Det är svårt att välja en sak som gör den här produkten bättre än några andra liknande av två skäl. Det första skälet är de många positiva egenskaperna hos Ultra Cotton 3500 Pillow Top-madrassen, och det andra skälet är att dess konkurrenter också är produkter på högsta nivå.

Men låt oss säga att konstruktionen av den här madrassen är riktigt unik. Vita fibrer och bomull, sedan mikrospiraler, sedan återigen vita fibrer och bomull, innan ett skumlager för stabilitet. Sedan två lager kokos som omger pocketfjädrarna, innan de två sista lagren återigen består av bomull och vita fibrer. Den här konstruktionen har aldrig tidigare skådats, så en eloge till Winstons sängar för att ha introducerat innovationer på den brittiska sömnmarknaden.

Hur testade vi produkten?

Vår testprocess är enkel, men också noggrant planerad. Vi kontrollerar kundrecensioner, undersöker produktmaterial och testar naturligtvis den faktiska prestandan i verkligheten, vilket är den viktigaste delen. Följande är hur vi går tillväga i testprocessen.

För att göra saker och ting mer tydliga, här är hur vi testar livslängden och hållbarheten hos en madrass:

Är Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass miljövänlig eller hållbar?

Ultra Cotton 3500 Pillow Top madrass är inte fri från de material som inte är 100% miljövänliga. Vitfiber och memory foam förekommer i betydande mängder. Det påverkar dock inte madrassens plats på hållbarhetsskalan i någon större utsträckning.

Alla andra material är mycket hållbara och miljövänliga, inklusive bomull och kokosnötsfibrer. Ett annat plus är möjligheten att byta ut till naturlig hessian, du behöver bara betona det för företaget.

Även om den inte ligger i den absoluta toppen av hållbarhetsskalan anser vi att det här är en miljövänlig produkt överlag.

Övergripande intryck av produkten efter testningen

Det första positiva intrycket vi fick av den här madrassen var webbsidan. Där hävdar tillverkaren inte att det är den bästa produkten någonsin och liknande. De låter sin produkt tala för sig själv.
Enligt vår mening är detta en madrass i toppklass och vi kan inte tänka oss någon som inte kommer att gilla den. Olika komfortklasser spelar säkert den största rollen, men de andra egenskaperna är inte långt efter, tvärtom.

Den är handgjord av de finaste materialen, har 30 års garanti och så kan vi fortsätta i all oändlighet.
Det är därför vårt övergripande betyg är 9,5/10

En bild av Winstons Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass.

Vanliga frågor om din Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass

Är Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass bra för alla typer av sovare?

Det finns inte många madrasser som verkligen passar för alla typer av sovande, men det här är en av dem.

Hur rengör jag min Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass?

Det enda sättet att rengöra den är punktrengöring, så du bör överväga madrasskydd och / eller lakan.

Är Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass allergivänlig?

Ja, Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass är 100% hypoallergen.

Vad är höjden på Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass?

Djupet på bården är 28 cm, medan djupet inklusive loft är 30 cm.

Rekommenderad läsning:

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Fler artiklar om madrasser

Presentatören för Sleep Advisors sitter på en lyxig madrass
13 maj 2024

Bästa lyxiga madrasser

Det här kanske låter kontroversiellt, men en dyr madrass är inte nödvändigtvis en lyxmadrass. Den kanske känns lyxig för att den kostar en...
en bild av happy beds clifton royale madrass
02 maj 2024

Happy Beds Clifton Royale 1000 recension

Happy Beds Clifton Royale 1000 är en fantastisk madrass för sido- och ryggsovare, och anledningen är fastheten. Det här är en medelfast madrass...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska